Emoticona’t

Ho reconec. Entre una cosa i una altra fa temps que no m’emitocon, i ja toca. Per això avui duim una tracalada de temes que només els estómacs més golafres (aquells avesats a anar sovint al Cruze, ses Torres… i similars) seran capaços d’aguantar. I és que després de tantes setmanes n’hi ha de menjar…  Que si Love Island, el poder judicial, la Superlliga… i no ens oblidem dels plats locals, elaborats aquí, al nostre poble: un ple fantasma, la falta d’un gran parc infantil, el PP s’enfada amb els borsins que obre l’Ajuntament… Preparats per tanta menjua?

 

1.Love Island, de nou a Sant Llorenç

 

Curiosament la versió anglesa de nou ens ha vengut a cercar i pel que sembla es tornarà a rodar aquest estiu a un foravila de Sant Llorenç; en canvi, la versió espanyola liderada per la popular Cristina Pedroche, ha preferit les Illes Canàries. Idò… Això sí, m’ha arribat el rumor (no he confirmat si és cert) que pel programa espanyol se n’ha enduit alguns professionals (alguns llorencins) a les Canàries a treballar amb ells aprofitant la seva experiència adquirida. Serà ver?

2. Un ple fantasma

Havia de ser un ple fonamental (a pesar que que no feien comptes gravar-lo, per variar) ja que s’havia de tractar, entre d’altres coses, el CONVENI DE LA PLAÇA JAUME SANTANDREU (Quesito) i el Pla de mobilitat urbana sostenible. Però a l’hora de la veritat na Manuela, del PP, va alegar que el Ple no era legal (o una cosa semblant) i per una vegada l’equip de govern li féu cas i s’anul·là. Tots els assistents van quedar amb dos pams de nassos i cap a ca seva s’ha dit. Allò més curiós és que un mes després a Card.cat ni sabem per què na Manuela va reclamar a  la sessió, ni si el Ple s’ha fet de nou (ens solen enviar l’ordre del dia i per ara no en sabem res), ni què ha passat amb aquests punts tan importants mencionats abans… També m’he pres la molèstia de revisar la web de l’Ajuntament i el seu Facebook, i tampoc en veig notícia. Un ple ben fantasma…

 

3. Poder Judicial… independent?

De petit he sentit a dir que el poder judicial és independent del poder polític a Espanya. No vull dir que m’ho hagin intentar gravar a foc, però quasi. I jo m’ho vull creure. Però veure la surrealista batalla política entre el PSOE i el PP, que ja dura anys,  per renovar el Tribunal Constitucional  només fa que augmenti la meva desconfiança. Com quedam? Si tan independent és per què tant de trull per posar-ne un o altre? Davant accions com aquestes les paraules se les emporta el vent.

 

4. La Superlliga

Laporta no ho sap i té la solució a casa

Un club selecte sibarita en què els rics tenen la butaca assegurada  i la resta a lluitar-lo. Vos sona la història? Idò això volien aplicar “el tito Floren” i els seus sequaços a la competició futbolística, per si no els bastava el poder, avantatges  i diners que ja tenen els grossos. Me sap greu, però encara queden romàntics del futbol, com un servidor, que a part de gaudir del Barça de Gaurdiola, el Milan de Sacchi o el Madrid de Zidane, també ens apassionam amb el Superdepor, el València de Cúper o el Leverkusen de Lucio, que amb manco recursos aconsegueixen unes fites tan lloables com les dels equips poderosos.

“Volem salvar el futbol” diuen els mandataris d’aquesta Superlliga. No senyor, el que volen és, ara que s’han reduït els guanys en el món del futbol, poder seguir pagant milionades pels fitxatges i sous inquantificables a les seves estrelles. Més que això potser els convengui posar un gestor realista i així com toca. El Barça, per exemple, ho té a casa: el mallorquí Mateu Alemany . Més valdria al senyor Laporta aferrar-se a la seva figura i deixar-se de bajandes. Ja va ser capaç de dur el Mallorca per Europa i un València decadent de nou  a primera fila (el que dèiem abans: fites igual de lloables amb manco recursos). Això sí, la UEFA tampoc importa que ara vagi de santa i més li valdria solucionar el fet que en alguns clubs hi hagin entrat jeques i altres milionaris dubtosos  que parteixen amb  avantatge.

 

5. dEl PP de Sant Llorenç contra el nou borsí de treballadors de l’Ajuntament

Per la premsa ens hem assabentat que el PP de Sant Llorenç ha impugnat un borsí de treballadors de l’Ajuntament. Segons na Manuela només és per “col·locar amiguets de l’equip de govern”. Volen baixos…

6. Al poble falta un gran parc municipal

Un d’aquests dies vaig anar d’excursió a Alaró i després ens vam aturar amb les nines a jugar al parc municipal del poble. I quina enveja gaudir d’un parc gros, amb verdor, espai i múltiples jocs per als nins. Al poble tenim molts miniparcs, però cap gros i verd així com toca. Son Carrió, per exemple, en aquest sentit ho té millor. Potser ara que han comprat aquests terrenys devora el torrent en pot ser una bona oportunitat?

 

7. Plaques solars a voler

L’altra dia anant amb bici  per Son Carrió vaig descobrir tota una esplanada a foravila plena de plaques solars. La trobareu a l’esquerra de la carretera que va de Son Carrió a Sa Coma, a l’alçada de la gravera. L’impacte visual és considerable, però alhora no deixa de ser energia renovable. Això provoca un dilema… Vosaltres què en trobau? Val la pena? Mallorca té un terreny molt limitat `per explotar coses així (ja va passar amb els molins de vent de l’Esquerda)? O fa falta?

Un pensament a “Emoticona’t

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.