Entrevista a Emilia Díaz-Asensio, que estrena el seu càrrec com a regidora de les Festes Populars de sa Coma

Parlem amb la regidora de les Festes de sa Coma, Emilia Díaz-Asensio, sobre les properes Festes Populars de sa Coma, que se celebraran del 13 al 18 d’aquest mes de juliol.

Aquesta és la seva primera legislatura i no ho ha tingut gens fàcil, a causa dels problemes que li ha ocasionat la pandèmia de la Covid-19, no només en l’àmbit de les festes, sinó en el dia a dia com a tots. L’any passat, després d’haver estat traballant per tenir el seu primer programa de festes organitzat, no va poder estrenar el seu càrrec de regidora de Festes Populars de sa Coma, ja que a causa de greus problemes ocasionats per la Covid-19, es van suspendre les Festes.

-Emilia, com es presenten aquest any les festes de sa Coma?
Doncs es presenten d’una manera molt diferent a anys anteriors, vam sortir a poc a poc d’una situació inusual i, després de 20 mesos d’aturada, toca arrencar amb ganes, però això sí, amb tota la prudència de el món.

-Quines mesures de prevenció i seguretat teniu previstes?
Partim de la base que tots els actes programats tindran lloc a exteriors, amb controls d’entrada i sortida a la zona delimitada en la qual se celebraran i comptem amb la inestimable ajuda de la Policia Local, Protecció Civil i voluntaris de les associacions locals, perquè les normes vigents referents a aquests esdeveniments es compleixin.

-Hi ha hagut dificultats a l’hora de decidir el programa de festes a causa de la situació ocasionada per la Covid 19?
La veritat és que s’han reduït considerablement tots els actes “tradicionals” que es duien a terme. El programa s’ha elaborat intentant donar cabuda a les diferents franges d’edats dels veïns. Hem hagut d’anar modificant depenent dels canvis en les restriccions i tenint en compte la normativa, que varia cada dia. Les opcions triades estan pensades perquè es puguin anar adaptant a mesura que sorgeixen noves normes, però sense descuidar en cap moment la seguretat dels assistents.

-Quines activitats destacaria del programa?
Doncs hi ha una miqueta de tot … Es fa un concurs de fotografia, que ja es va fer a Son Carrió a la Setmana Cultural i va tenir molt bona acollida; també hi ha un taller per a nins d’arquitectes talaiòtics al Talaiot de Na Pol; a més la meravellosa Banda de Música, aquest any fan un nou concert de tangos molt especial, amb una parella professional de ball inclosa. Hi haurà també la clàssica projecció de cinema, Tributs i nit de Revista …

-Aquest any heu eliminat les dues nits multiculturals i gastronòmiques. Com s’ha solucionat el tema?
La Multicultural s’ha hagut d’eliminar aquest any, molt al nostre pesar, perquè ja és una Fira de referència i amb una gran acceptació. En el pla de mesures de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid -19, el 28 de juny es va actualitzar per última vegada i referent a aquestes activitats prohibeix expressament la instal·lació de barres de bar als carrers , la realització de “sopars a la fresca” i qualsevol tipus de revetlles.
Com a alternativa, se’ls ha proposat als locals de la zona que, coincidint amb el dia de mercat nocturn (dimecres 14), ofereixin dins dels seus locals unes tapes especials per a aquest dia diguem una ruta de tapes per la zona. Nosaltres, com a ajuntament, els amenizaremos la nit amb xarangues i grups itinerants que estaran aportant una mica d’ambient de festa en cada local adherit.

– I esteu satisfets amb la resposta de la restauració?
La veritat és que la gent té moltes ganes de treballar i que això torni a la normalitat com més aviat millor. S’han apuntat bastants locals i només esperem que aquesta sigui una experiència satisfactòria per a tothom, i, qui sap?, Igual dóna peu a un concurs de tapes pel proper any. La part menys amable és que molts dels que venien no podran oferir els seus productes i nosaltres no gaudirem d’ells.

-Les entrades per als actes programats, són només per a residents de sa Coma?
Les entrades, al principi, són per a empadronats en el municipi, i arribat el moment i, depenent de la demanda, si hi ha entrades sobrants, s’obrirà a última hora perquè tinguin accés les persones que vulguin assistir-hi. Tot estarà publicat a el dia a la pàgina oficial de l’Ajuntament i en xarxes socials.

– Moltes gràcies Emilia per atendre’ns. Res més a destacar?
Doncs sí, gràcies. Vull afegir que, per la part que em toca com a regidora, no puc més que destacar el gran treball dels tècnics i professionals tant de l’Ajuntament com de la policia, brigada i de tots els que estan darrere. Ells són els protagonistes que es puguin dur a terme aquestes festes amb totes les garanties i amb l’oferta, que esperem, sigui del gust de tots.

Un comentari a “Entrevista a Emilia Díaz-Asensio, que estrena el seu càrrec com a regidora de les Festes Populars de sa Coma

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada