Trobada anual de suport a la salut mental

ESTEL DE LLEVANT I ELS AJUNTAMENTS DE LA COMARCA DE LLEVANT, PLA I MIGJORN CELEBREN LA TROBADA ANUAL DE SUPORT A LA SALUT MENTAL

Els Ajuntaments de la comarca manifestaren el seu suport a Estel de Llevant i als serveis que presta

Ahir, dia 18 d’octubre, l’Ajuntament de Sant Llorenç va organitzar a l’auditori de Sa Màniga de Cala Millor la trobada anual entre l’Associació Pro-Salut Mental Estel de Llevant i els diversos Ajuntaments de la Comarca.L’Associació pro-salut mental i els 13 Ajuntaments de la comarca del Pla, Llevant i Migjorn de Mallorca col·laboren estretament en el suport a les persones amb problemes de salut mental.

Estel de Llevant ha recordat que durant 2010 un total de 162 persones reberen els serveis que presta l’Associació (centre de dia, centre especial d’ocupació, inserció laboral en empresa normalitzada i atenció domiciliària).

 

A la trobada hi participaren tècnics dels diversos departaments de serveis socials de la comarca els quals han intercanviat opinions i suggeriments amb els tècnics d’Estel de Llevant. D’aquesta manera s’ha volgut comptar amb la seva opinió i col·laboració, sempre tan necessària.

Els diversos Ajuntaments assistents varen manifestar el seu suport incondicional a l’Associació que en aquests moments passa per moments de dificultat a causa del deute que mantenen les administracions insular i autonòmica amb l’entitat i han reiterat el seu suport institucional i econòmic. Recordem que actualment Estel de Llevant s’ha vist en la necessitat de tramitar un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) de reducció de jornada dels treballadors de centre de dia.

Estel de Llevant va agrair el suport continuat dels Ajuntaments a la tasca de suport a les persones amb problemes de salut mental.

L’estalvi que genera Estel de Llevant a la sanitat pública

El gerent d’Estel de Llevant exposà als assistents les conclusions d’un estudi realitzat per Estel el qual posa de manifest que el centre de dia de l’entitat genera un estalvi de fins a 70.000 anuals als recursos sanitaris, en la mesura que els usuaris que assisteixen al centre de dia redueixen el nombre d’ingressos hospitalaris un 67%.

Fotos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.