Recordances de sa Coma: capítol 4

Els anys 50…Família Pascual i naufragi del Rubicón

El 8 de setembre de 1955 la família Pascual, procedent de la possessió de na Comta de Manacor, es faria càrrec de la possessió. Tenien 9 fills, el major dels quals, en Sebastià, tenia aleshores vint-i-sis anys. Es casà als 29 anys amb una al·lota de Manacor,  na Catalina Martí. Dos anys desprès, just quan na Catalina esperava el primer fill, es produí un fet que va capgirar per unes setmanes d’esdevenir diari de la possessió.

Era el naufragi d’un vaixell de càrrega, “El Rubicón”. El 5 de juliol de 2002 el número 1074 de la revista Perlas y Cuevas, ens donava a conèixer el fet amb un extens reportatge fotogràfic, ja que 43 anys després del naufragi arribà a mans del periodista i investigador manacorí, Sr. Rafel Ferrer i Massanet, un rodet fotogràfic, que un cop revelat va resultar que contenia imatges del naufragi.

Al començament de l’article diu així: “En la madrugada del viernes 9 de enero de 1959, un buque de carga con bandera holandesa embarrancó junto a Punta Amer. Era el Rubicón, de 9000 toneladas de desplazamiento, que días atrás había salido de Islandia. La notícia de que un barco extranjero había embarrancado en Punta Amer movilizó las poblaciones de Son Servera, Sant Llorenç, Son Carrio, Porto Cristo y Manacor, que hallaron un momentáneo respiro a la plúmbea y aburrida postguerra. No quedo un vehículo disponible en estas poblaciones, y Punta Amer fue una fiesta para las gentes que intuían una épòca de desarrollo para la costa lenvantina, todavía en proyecto o con contadas realizaciones”.

Fotos

El documentat i interessant article continua, peró jo em vaig quedar amb la part que diu: “s’intuïa una època per al desenvolupment de la costa”.

Del naufragi dir que hi acudiren famílies de Sant Llorenç, Son Servera, i Son Carrió, a peu, i es passaren tot el dia mirant com intentaven recuperar el vaixell.

Continuarà…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.