Ja tenim aquí el resultat final de l’enquesta sobre el pamboli. I la veritat és que ha estat molt emocionant ja que fins al final hi ha hagut diverses opcions amb possibilitats de guanyar. Es veu que això de fer-se un pamboli és tot un art…
Aquí us deix els resultats. La setmana que ve tornarem amb una altra enquesta!!!
En quin ordre et prepares el pamboli?
- Tomàtiga, sal i oli (35%, 19 Vots)
- Sal, oli i tomàtiga (29%, 16 Vots)
- Oli, sal i tomàtiga (15%, 8 Vots)
- Tomàtiga, oli i sal (13%, 7 Vots)
- Oli, tomàtiga i sal (7%, 4 Vots)
- Sal, tomàtiga i oli (2%, 1 Vots)
Nombre de votants: 55
Loading ...
Hi podríem saber el per què de l’ordre que seguim per fer el pa amb oli? A mi m’explicaren que era tema de si el pa és del dia o no, si és un poc rostit primer hi poses sa tomatiga i fregues bé per tal de fer-lo tornar un poc més blan…però no té cap base científica.
A manera d’afegitons…
a.- El diccionari Alcover-Moll, a la veu “pa” assenyala que pa amb oli és una llesca de pa amarada d’oli amb un poc de sal o sucre.
b.- Recordo que a vegades quan volies pa amb oli, et demanaven: “El vos amb tomàtiga i sense?”
c.- Aquí menjam “pa amb oli” a Catalunya “pa amb tomàquet”
En Tomàs Graves, fill den Robert Graves, té un llibre titulat “Volem pa amb oli” que val la pena llegir.