Per Nadal, ametlles!!

A Mallorca, l’ametlla és la reina dels dolços nadalencs. Es pot elaborar de moltes maneres, totes elles exquisides.

Aquí us oferesc un reportatge gràfic amb algunes de les maneres ancestrals de processar l’ametlla, des de l’ametller fins a la taula de Nadal. Començarem per la primera tasca

En haver trencat les ametlles ja podem dur es bassó cap a dins la cuina i… anem per feines.

Podem fer torró fluix:

Podem fer amargos:

Tambor d’ametlla:

Llet d’ametlla:

Ja sé que em deix les coques de torró i moltíssimes receptes més, que podem anar compartint en aquest article, a fi de divulgar l’ús d’un producte tan nostre, que un temps fou considerat l’or de Mallorca, i que ara està tan devaluat, un producte que, sens dubte és l’estel de Nadal de la rebosteria mallorquina.

3 pensaments a “Per Nadal, ametlles!!

 1. He trobat aquesta recepta per internet i ja la vull fer..ja!

  Bombons de ametla i xocolata

  150 g d’ametlla ratllada
  150 g de sucre llustre
  1 cullerada de postres de licor (cognac, whiski)
  1 clara
  200 g de cobertura de xocolata

  Primer cal fer el massapà: barregem l’ametlla amb el sucre, el licor i la clara d’ou, cal anar-ho treballant amb la mà fins que el massapà quedi compacte i no s’enganxi a les mans. Ho deixem reposar una estona.
  A part, desfem la xocolata al bany maria (amb molt de compte que no ens entri aigua a la xocolata!). Un cop desfeta i ja fora del foc es remena per temperar-la i que baixi la temperatura.
  Ara fem amb el massapà unes boletes de la mida d’una nou. Un cop fetes, cal passar-les per la xocolata desfeta procurant que quedin ben cobertes (ens podem ajudar de dues culleres o una cullera i una forquilla). Treure-les de la xocolata i deixar-les damunt d’una platera fins que la xocolata es refredi i endureixi.
  Posem-les a la nevera i ja està!

 2. Pes poc interes des politics i per lo pesat de sa feina des camp nosaltres le hem abendonat, aqui on tot surt presisement de sa terra; No domes son ses ametllas, les qual se les pot treura un profit de reposteria, tambe ha sa gerrove sen poren fer pastisos, terrons pastelets coques i arrop, i no parlem de sa figue, de aqui encare se en poren treure tant com de sa ametlla. Nosaltres que tenim sa hosteleria, si tamgesam uns politics en ganes de reteia paro en vez de serveis socials; No perdrien es tens en so sutvensiona podar abres o bejenades de aquestes, suvensionerian es conredor capas de vendre aques producte, i se empresari capas de comprarlo. I no es tan difisil. Lleverien paro, aprofiteriem es nostres productes, i tendriem es camp net, cose que agreexen es turistes, se natetxe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.