Gran concert de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears

Serà el dissabte, 14 de gener, a les 8 del vespre, a l’Auditori sa Màniga de Cala Millor.

L’Orquestra Simfònica de Balears, dirigida pel mestre Salvador Brotons, oferirà un concert extraordinari a l’Auditori sa Màniga de Cala Millor el dissabte, 14 de gener. Hi participarà el gran pianista Ilan Rogoff. Sens dubte, el programa que interpretarà serà del gust dels espectadors, que podran escoltar la Simfonia núm. 5 del gran compositor Prokofiev i també el Concert per a piano núm. 2 de Brahms.

La Simfonia núm. 5 de Prokofiev està considerada la més grandiosa de les seves set simfonies. Ha estat qualificada d’obra «patriòtica» i «de guerra». Prokoviev va compondre la peça entre 1944 i 1945, durant la segona Guerra Mundial, en un ambient bèl·lic en el qual ja s’intuïa la derrota dels nazis. La Simfonia núm. 5 és la més ambiciosa i acabada de les seves simfonies, i també la més popular. L’autor la va concebre com “l’expressió de la grandesa de l’ésser humà”.

Per altra banda, Johannes Brahms va crear el Concert per a piano núm. 2 entre 1878 i1881 a Viena (Àustria). Molts de pianistes la consideren una de les peces de major dificultat tècnica dins la literatura pianística universal. Actualment, aquesta obra gaudeix d’una gran popularitat.

L’Orquestra Simfònica de les Balears és una formació creada l’any 1988. Els seus directors artístics han estat Luís Remartínez, Philippe Bender, Salvador Brotons, Geoffrey Simon, Edmon Colomer, altra vegada Philippe Bender i novament Salvador Brotons.

L’Orquestra Simfònica ha fet concerts per totes les ciutats i pobles de les Illes Balears i també a les principals ciutats d’Espanya, Perpinyà, Canes, Marsella i Viena. D’altra banda, ha fet estrenes i interpreta amb assiduïtat les obres dels compositors de les Balears, moltes de les quals han estat enregistrades en disc compacte. Trobareu més informació de l’Orquestra a la web simfonicadebalears.com.

L’actual director titular de l’Orquestra Simfònica és Salvador Brotons. Brotons (Barcelona, 1959) és compositor, director d’orquestra i flautista. Actualment treballa principalment a Catalunya, a les Balears i als Estats Units. Salvador Brotons va fer els estudis musicals al Conservatori de Música de Barcelona. L’any 1985 va aconseguir una beca “Fullbright” i es va traslladar als Estats Units on va obtenir el doctorat en música a la Florida State University.

El pianista d’origen israelià Ilan Rogoff participarà en el gran concert. Ilan Rogoff va estudiar piano amb grans mestres com Karol Klein a Israel, Stefan Askenase a Brussel·les, i Vladimir Horowitz a Nova York, i també amb Leonard Shure i Claudio Arrau a Nova York i Londres.

En els darrers trenta anys Ilan Rogoff ha actuat a la majoria dels centres musicals d’Europa, a Amèrica, a Israel, al Japó i a l’Extrem Orient. Ilan Rogoff és reconegut per les seves interpretacions dels compositors romàntics (dels quals ha publicat discos), i també per la seva dedicació a les obres contemporànies. En aquest sentit, ha estrenat el tercer concert per a piano i orquestra de John McCabe a Anglaterra i el concert per a piano d’Ivan Eröd, a Viena. Per a més informació consultau la web ilanrogoff.com.

El concert que l’Orquestra Simfònica oferirà a Cala Millor serà una magnífica ocasió per començar el nou any! Les entrades costen 15 € (general) i 12 € (per a estudiants, pensionistes, família nombroses i persones a l’atur) i les podeu reservar a la taquilla de l’Auditori (tel. 971 587373).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.