Cuinar calamars

No, no m’he rendit, ni m’he cansat. Per desagradables circumstàncies de sa vida, avegades has de canviar de plans, però com diu es refrany: Déu estreny, però no mata, i com ja me ha passat es susto, i m’he organitzat un poc, miraré d’avançar el que m’ha quedat enrere. I avui mirare d’escriure qualque cosa de cuina.

Es Calamars les fac ben nets, amb un ganivet llarguer, lis trec ses cames, es cap, sa conxa, i llavors, amb es ganivet les rasc ben rascats per dins, les rebeig ben rebejats en aigua teba, fins que ja no me surt gens de blanc.

Tan per fer-los d’una manera com de s’altra, els prepar en un poc de sal, pebre negre i llimona, els pos dins una palangana o plat, on els pugui tapar de llet, i els hi tenc tota una nit.

Si els faig a la Romana, els tall en redoles, trenc dos ous, si puc hi pos dues xeramiades de sifon, però com que ara no en trobes, hi pos mitja cervesa petita remenada. Bat els ous en sa cervesa, els solc passar per galleta picada, en all i julivert (d’això en venes bossetes), i després per s’ou, i amb s’oli ben calent, i casi només volta i volta, desprès els pos damunt paper de cuina, perquè no sia tan oliós.

Calamars farcits: carn picada, un bocí de ceba, dos alls i un manadet de julivert. Sofregesc un poc es calamars, en es mateix oli hi sofregesc sa carn, sa ceba, s’all i es julivert, hi pos un ou, per a que lligui.

Dins una olla de test, fac un poc de sofregit amb ses cames, fregesc dues patates, ompl es calamars de sa carn sofregida, les ferm amb dos escuradents (palillos en castellà). Els pos dins es sofregit, un tassonet d’aigua, mig de vi de cuina o de cava, i quan bull hi pos ses patates frites i dos bocins de de col, dos xampinyons també freguits, i ho deix bullir deu minutets, i ja li val.

Ara pensem que aquest dia tenguem més ganes de marisc. Bé, en lloc de carn, pic ben picades sis gambes groses passades per agua bullent, ses cames des calamars, i una dotzena de musclos frescs, també bullits, i tot s’altre procés el faig com els de carn.

Ara pasem en els torrats: molt simple, els trec de sa llet, hi pos un poc d’oli i al foc. Faig un “picadillo” d’all i julivert, pos oli a encalentir, i quan es calamar es cuit, li pos es “picadillo” dins sa panxa, i una cullerada de cafè, d’oli bullent dintre de sa panxa, i ja està!

També se poden fer salses, un altre moment ja les vos explicaré, ara ja fris.

Un pensament a “Cuinar calamars

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.