Coneixent en… Pere Josep Santandreu

Avui coneixerem el director de sa Màniga, en Pere Josep Santandreu. Els seus gustos, les seves manies, els seus hàbits… Entra i descobreix-lo: 

Nom complet: Pere Josep Santandreu Brunet

Estudis: Doctor per la Universitat de les Illes Balears; Màster en Estudis Hispànics per la Universitat de Sheffield (Anglaterra).

Professió, càrrec o dedicació: Director de l’Auditori sa Màniga; professor especialista a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears; professor associat de la Universitat de les Illes Balears

1. Amb quin personatge (històric, ciència ficció, actual…) et quedes?

Tenc pocs mites (no sé si cap, de fet!). Pens que tothom té potencial creatiu, tothom pot fer una aportació important a la humanitat; en funció de les possibilitats que té cadascun aleshores li és permès desenvolupar aquest potencial o no. Posats a triar: els escriptors en llengua catalana que varen patir l’exili (Mercè Rodoreda, per exemple) crec que són un exemple de capacitat de resistència i de superació.

2. Quina és la qualitat que més valores en una persona?

La bondat i la generositat.

3. La teva major afició?

Dues aficions (quasi malaltisses totes dues): lectura i viatjar

4. On i quan ets feliç?

Intent viure intensament i valorar les petites coses. Som molt feliç amb les persones que estim.

5. Què no perdonaries?

Ho perdon tot. No som gens rancorós.

6. Quin creus que ha estat el teu major mèrit?

La tenacitat.

7. De quin color et veus?

De color oliva, mediterrani.

8. Quin és el darrer llibre que has llegit?

Ahir vaig començar Preguntes i respostes sobre la vida i la mort de Francesc Layret: advocat dels obrers de Catalunya, de Maria Aurèlia Capmany, i Històries del barri, de Gabi Bertran i Bartomeu Seguí. El darrer que he acabat és El mercader de Venècia, que vaig voler rellegir abans de veure l’impressionant muntatge del director llorencí Rafel Duran al Teatre Nacional de Catalunya (Barcelona).

9. Un programa de TV.

M’agrada molt el cine de la segona cadena de TVE. Per altra banda, he de confessar que som molt teleaddicte.

10. Una cançó (i artista).

Pregunta molt difícil. Tantes cançons… Enamorat de la cançó Si véns prest, de Maria del Mar Bonet (enamorat de totes les seves cançons, de fet). Però deixau-me que us recomani Reach out, cantada per l’irlandès Kieran Goss (el podeu sentir a You tube). Escoltau també la seva cançó Reasons to leave (perquè també parla d’una illa).

11. Per posar-te un defecte…

El meu poc sentit de l’humor.

12. I una virtut?

Si puc dir dues virtuts: intent ser una bona persona i pos molt d’entusiasme en els meus projectes.

13. Llepolia preferida?

Totes. No me’n sé estar.

14. Què trobes que hi sobra al municipi?

Crec que hauríem d’haver estat més prudents en la urbanització del nostre litoral.

15. Què hi falta?

En el mercat laboral local hi falta diversificació. Ara mateix les perspectives laborals són massa limitades. Hem d’innovar, hem d’arriscar, hem de ser més creatius. No em serveix per res que alguns diguin que si fa falta hem d’emigrar. Hem de posar les bases perquè aquí hi hagi feina de qualitat.

16. A quin racó del teu poble et trobes més a gust?

Possiblement tota l’extensió de camp que va des de la sortida de Sant Llorenç fins a ses planes (incloent-hi ses voltes, el gorg …). Tot foravila és meravellós, especialment a les primaveres.

17. Una frase, idea o pensament final… 

We are extraordinary people; we must do extraordinary things (l’he manllevat d’una excel·lent companyia de dansa gal·lesa).

                    

 

 

 

Un pensament a “Coneixent en… Pere Josep Santandreu

  1. Pere Santandreu va esser un dels meus profesors del catala en la Universitat de Sheffield. Va esser i espero que encara es un home de paciencia i comprensio. Em sap greu pel meu nivel de catala pero he oblidat molt. Gracies per les memories!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.