Els vins de Son Sureda Ric

La vinya de merlot de Son Sureda Ric està en formació

Aquests dies s’estan desenvolupant els treballs de formació d’una de les vinyes de Son Sureda Ric. Uns 2.000 ceps de la varietat merlot estan prenent la seva forma definitiva per a crear la disposició de l’emparrat de la vinya. En aquest cas es tracta d’un emparrat en forma d’estacada. Aquesta disposició afavoreix notablement la correcta maduració del raïm i una millor ventilació de la planta. D’aquesta forma s’aconsegueix el raïm de major qualitat i, conseqüentment, els vins especials que Son Sureda Ric cerca elaborar.

En Javier Jara, director de la finca, seguint la política de baix rendiment del celler, espera veremar uns 4.000 quilos de raïm en la pròxima temporada. Això  significa que de les 6 tones de raïm que produirà la vinya de merlot, unes dues tones seran rebutjades. L’objectiu és permetre que cada cep produeixi, còmodament, només aquell raïm que, es vol processar. Així, el creixement i la maduració dels raïms es produeix en les condicions ideals i augmenta la seva qualitat.

Els amants del camp interessats en veure com han quedat els ceps de merlot els poden visitar entrant a la pàgina web en la secció visites o personalment. Son Sureda Ric ofereix la possibilitat, a grups o particulars, de visitar la finca i l’antic casal amb més de 200 anys d’història i que manté, encara avui, la forma de fer el vi tradicional al Llevant de Mallorca. La finca de Son Sureda Ric esta ubicada a la Carretera Manacor- Colònia de Sant Pere, km, 6 de Manacor. Per visitar-la contactar abans amb Carme Llinàs al telèfon 619 486 619.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.