Només tendran feina els millors

La setmana passada el Consell de Govern aprovà el projecte de modificació de la Llei de la Funció Pública que ara es tramitarà al Parlament.

Aquesta modificació suposa que la llengua pròpia de les Illes Balears deixarà de ser requisit per accedir a la majoria dels llocs de treball de l’administració.

El PP argumenta que es fa per poder contractar els millors sense que el requisit del coneixement de la llengua sigui un obstacle. També diu que ho fa perquè ho va prometre en campanya electoral i així figurava al seu programa.

Sobre la qüestió de que han de complir perquè així ho varen prometre en campanya, deu ser l’única vegada que ho faran. O no varen prometre, també, que no pujarien imposts i, poc a poc, ens baldaran per tots els costats.

Aquesta modificació  perjudica als joves mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers que han estudiat a les nostres illes i dominen les dues llengües, el castellà i el català, i afavoreix que els llocs de treball que es generen a les Illes Balears puguin ser ocupats per persones vengudes de fora que no coneguin la nostra llengua.

També perjudica als habitants de les illes que dominam dues llengües. A partir d’ara serà possible tornar a sentir allò de “háblame en cristiano”.

El PP diu que el que vol és que les dues llengües, el català i el castellà, totes dues oficials a la nostra comunitat autònoma, tenguin la mateixa categoria, siguin iguals. Si és així, perquè no decideix que el castellà deixi de ser un requisit i es converteixi en un mèrit?  Si ho fes només compliria amb l’article 14.2 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears que reconeix el dret dels ciutadans a “accedir a la funció pública en condicions d’igualtat”.

El fet de que el castellà segueixi essent un requisit per poder feina a l’administració i, en canvi, no ho sigui la nostra llengua, suposa una desigualtat entre les dues llengües oficials i suposa un greuge pels ciutadans catalanoparlants. Així, un castellanoparlant podrà accedir a fer feina a l’administració sense cap esforç, mentre que un catalanoparlant haurà d’aprendre una segona llengua: el castellà.

Si el PP és de veres tan liberal en el tema de la llengua, perquè no dona entrada en el mercat laboral a tots els ciutadans membres de la Unió Europea sense exigir-los el coneixement del castellà. Això sí, triant els millors.

Per protestar contra aquest atac contra la nostra llengua, demà diumenge, a les 18 hores, a la plaça d’Espanya, hi ha convocada una manifestació a la qual vos encoratj a participar-hi. Mentrestant en Jaume Bonet, membre de l’Associació Jubilats per Mallorca fa 24 dies que no menja res, en una vaga de fam com a protesta per la política del PP contra la nostra llengua.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.