Cuina: Croquetes de sobres

Quan faig aguiat o bullit, sempre procur que en sobri, després capol el sobrant amb patata bullida, col- flori, col, carxofa, pastanagó i sa carn, retirada de l’os.Ho pos tot dins una olla amb una mica de mantega, un poquet de pebre bò, o curri, o nou moscada i ho sofregesc.

Després capol un quart de ceba mitjana, sis alls i un poc de julivert, afegesc un poc de sal i ho mescl amb la pasta sofregida. (Per fer croquetes es pot aprofitar tot, fins i tot n’he fetes de ciurons trempats) Afegesc dues o tres cullerades de beixamel, un ou i ho mescl ben mesclat, mentre hi afegesc farina fins que sa pasta torna ben consistent, sense deixar de remenar.

Si estic feiner faig un tub de pasta de devers quinze centímetres de llarg i del gruix del dit gros, el faig rodar damunt la farina i vaig talant trossos d’uns tres centímetres i cap a dins la paella amb l’oli ben calent, com si fos un bunyol i en un minut estan cuites.

Si no tenc feinera  agaf la pasta amb una cullera, la componc un poc amb una espàtula i cap a dins s’oli, i això és tot.

Es set plats setmanals són; bacallà,mongetes, arròs o fideus amb mongetes, Paella, Pollastre a l’ast , ciurons trempats i torrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.