Jornada de Medi Ambient i Turisme

BONIFICACIÓ ALS ESTABLIMENTS TURÍSTICS QUE HAN DUT A TERME EL RECICLATGE DE LA FRACCIÓ ORGÀNICA DURANT EL 2011

Dia 28 de març tingué lloc una jornada de MEDI AMBIENT I TURISME en la qual es presentaren els resultats de la recollida selectiva del 2011 i la conseqüent bonificació de la taxa de fems. Assistiren a la jornada el batle, Mateu Puigròs i el regidor de Medi Ambient, Joan Planas, entre d’altres membres del consistori. S’han bonificat els quilògrams de la fracció orgànica dels residus municipals que han separat correctament els establiments turístics del municipi de Sant Llorenç des Cardassar.

En total s’han bonificat un total de 52 establiments turístics, per haver separat selectivament 1.563,112 tones de matèria orgànica durant el 2011. Atès que la bonificació és de 45 €/tona, s’ha entregat un total de 70.340,04 €.

S’ha de destacar també que, segons dades del Consell de Mallorca, el municipi de Sant Llorenç des Cardassar s’ha convertit en el municipi que més quantitat de matèria orgànica va reciclar durant el 2011 en números absoluts. Quant a la bonificació, és el segon any consecutiu que es duu a terme la recompensa econòmica als grans productors i aquest any ha estat un 55,46 % superior a l’any passat.

L’Ajuntament va iniciar la recollida selectiva porta a porta de matèria orgànica als generadors singulars dia 1 d’agost de 2008, i ha anat incrementant el nombre de generadors singulars i també els percentatges de reciclatge fins a dia d’avui. També s’ha d’assenyalar que l’Ajuntament disposa d’un avançat sistema informàtic de gestió de residus que permet dur un seguiment quantitatiu de la producció de residus de cada un dels productors.

A la jornada a més, tingué lloc, una presentació a càrrec d’IB Comunicacions referent a propostes d’estalvi energètic en el sector hoteler, per tal d’aconseguir complir amb els objectius establerts en el Pacte de Batles per la UE de reduir les emissions de CO2 un 20% i augmentar les energies renovables un 20% per a l’any 2020.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.