Coneixent na… Maria Bel Pont Riera

Ja vam fer una entrevista a la bibliotecària de Sa Coma, n’Antònia Brunet, per la qual cosa era deduïble que,  més tard o més d’hora, també havia de sortir la de Sant Llorenç, na Maria Bel Pont Riera (igualment, en un futur també sortirà la de Son Carrió). 

Conec na Maria Bel des que era petit, quan anava a la Biblioteca a estudiar o cercar algun llibre (o més bé jugar, que en tenia l’edat). Ella es mostrava molt amable a tot el que li demanaves, però si ens passàvem a la sala, sempre sabia fotre un gisc ben fort que ens aturava. “Que rabiosa!”, vaig pensar més d’una vegada… Però de gran he vist que no tenia d’altra opció que, quan feia falta, alçar-nos la veu (ben igual que un professor). I és que 20 al·lots junts a una sala, són perillosos…

Des de llavors, de tant en tant li he demanat llibres (un poc estranys, segurament, perquè mai es troben a l’arxiu municipal, però ella me’ls comana encantada de la biblioteca on es troben i sempre acaben arribant); m’ha obert els arxius antics del poble per poder completar el meu treball sobre els malnoms de Sant Llorenç; m’ha obert i preparat la Biblioteca, fora del seu horari laboral, per les presentacions de les meves dèries (curtmetratges, llibres…). Per això amb molt de gust us present aquesta petita entrevista sobre ella, la nostra bibliotecària.  Esper que us agradi!

 

Nom complet: Maria Bel Pont Riera

Malnom: Garrida i de Poca Farina per part de mare,  Meca i de ses Toltes per part de pare. Malgrat tots aquest malnoms,  em coneixen com “na Maria Bel de la biblioteca”.

Estudis, professió, càrrec o dedicació: Vaig cursar la llicenciatura de Ciències Biològiques a la UIB. Professionalment som bibliotecària i, actualment, som la bibliotecària de Sant Llorenç.

1. Amb quin personatge (històric, ciència ficció, actual…) et quedes?

Em resulta molt complicat triar un sol personatge, per tant me decantaré per qualsevol investigador conegut o anònim, dins l’àmbit de la ciència, que mitjançant la seva dedicació, constància i coneixements han  millorat la nostra qualitat de vida.

2. Quina és la qualitat que més valores en una persona?

N’hi ha unes quantes:la lleialtat, la sinceritat, la fidelitat i l’honestedat.

3. La teva major afició?

No som persona d’aficions fermes, m’agrada fer de tot quan en tenc ganes i temps.

4. On i quan ets feliç?

Crec que el  lloc no és massa important, però sí som  feliç quan  la gent que m’envolta i, sobretot la meva família, hi és. Ja me basta per estar satisfeta.

5. Què no perdonaries?

No som persona rencorosa, i pens que si un vol, tot es pot perdonar, malgrat a vegades s’hagi de fer un esforç gros. No m’agrada la falsetat, ni la hipocresia, ni la mentida.

6. Quin creus que ha estat el teu major mèrit?

No crec que en tengui ni n’hagui fet cap per destacar. Professionalment, fer la meva feina el millor que he sabut i he pogut a la llarga d’aquets anys, i personalment el procurar ser una bona mare, que no és gens fàcil dins el món a on vivim, inculcant  a la meva filla uns valors i una educació, que avui en dia malauradament es va perdent.

7. De quin color et veus?

Blau mediterrani, clar i transparent, m’encanten totes les tonalitats del blau.

8. Quin és el darrer llibre que has llegit?

Encara el llegesc, “Curso de vuelo para constructores de sueños”, escrit per una metgessa, Marta Ligioiz. És una faula damunt la superació personal, que a vegades ens toca viure durant temps difícils.

9. Un programa de TV.

No hi dedic massa temps, però m’agraden les pel·lícules, sobre tot les comèdies i les de cinema negre i també els esports. I el que veig sempre que puc, és el concurs “Saber y ganar” de la 2.

 10. Una cançó (i artista).

M’agrada molt la mùsica,  de tots els estils i èpoques, tant  clàssica com l’actual, per tant no en tenc només una. Diré un parell de noms de grups que han passat per la meva vida: Supertramp, Queen, Tina Turner,The Beatles, Rod Stewart, Maria Callas, Maria del Mar Bonet, Joan Manuel Serrat, Malú,….

11. Per posar-te un defecte…

A vegades és molt difícil veure-mos els defectes a noltros mateixos, és més fàcil  veurer-los als altres, però si és un defecte, diré que som inquieta  i impacient. M’agrada resoldre les coses de la manera més ràpida possible i de manera positiva. Supòs que els que me coneixen en saben altres que jo no els veig.

12. I una virtut?

Pens que som una mica “massa” responsable, i això a vegades em fa patir , també pens que som honesta.

13. Llepolia preferida?

Som més de les coses salades, però m’agrada la xocolata sense llet.

14. Què trobes que hi sobra al Municipi?

No crec que hi sobri res, tal vegada les porqueries dels carrers.

15. Què hi falta?

Un Institut, no estic massa d’acord que els nins i nines del municipi a l’edat d’11 anys hagin de partir cap a Artà. Unes instal·lacions per els joves, no saben a on reunir-se, i estan al carrer. Uns aparcaments per cotxes i bicicletes. Però sobretot, i és una opinió molt personal i sincera, fa falta molt de civisme per part dels ciutadans. Si estimam el poble, hem de mirar de conservar l’entorn net i no fer mal ús del mobiliari urbà. A mi m’agrada passejar pels carrers nets, sense papers ni excrements d’animals domèstics, ni pintades pels edificis, etc.

16. A quin racó del teu poble et trobes més a gust?

Un bon dia de sol a la plaça de l’església, i tant si fa sol com si plou, sempre a ca meva.

17. Una frase, idea o pensament final…

Procura fer el bé sempre, però no esperis que te paguin amb la mateixa moneda (és un consell que de petita mu mare ja me va ensenyar)

 

4 pensaments a “Coneixent na… Maria Bel Pont Riera

  1. Coincidesc amb la majoria de les seves respostes i pel temps que fa que la conec tot el que puc dir de ella és bo. Això sí, procurau fer bonda i tornar els llibres a temps que si no… 😉 .

  2. Per completar l’entrevista hi manca una virtut, o un defecte, segons se miri. Na M. Bel té un COR ENORME !!!! que batega amb els que estima i se l’estimen, que la fa infinitament tendre, però a la vegada vulnerable. Darrera la cuirassa de bibliotecària recta s’hi amaga una personeta encantadora, autèntica i molt espavilada.

  3. Enhorabona Maria Bel per tots aquests anys de feina ben feta a la biblioteca. La teva gran responsabilitat és un exemple per tots nosaltres. A seguir molts anys més, quàntes generacions hauran passat per la biblioteca eh?

  4. La vaig conèixer com a companya de feina i ara és una bona amiga. L’entrevista m’ha agradat molt, la veritat que té més virtuds de les que ha descrit, és una BONA PERSONA. Enhorabona per la bona feina que fas.Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.