Serveis socials

ELS SERVEIS SOCIALS DE SANT LLORENÇ HAN ATÈS DURANT EL 2011 295 PERSONES.

La primera prestació social és la relacionada amb el suport a la família, amb el 39%.

Els Serveis Socials municipals han mantingut prioritàriament el treball de prevenció de Joves i menorsEl departament de Serveis Socials han obert durant  el 2011 un total de  275 expedients, que corresponen a un total de 295  persones.

Les demandes del municipi de Sant Llorenç des Cardassar en funció de les prestacions socials són:

Informació orientació i mobilització de recursos: el 16% de les demandes corresponen a la prestació més bàsica, en què la  cobertura d’informació és cabdal per poder orientar correctament qualsevol necessitat. Dins aquesta prestació són les persones majors qui demanda més informació.

Recursos complementaris a la cobertura de necessitats bàsiques: l’11% de les demandes corresponen a les relacionades amb la cobertura de les necessitats bàsiques. Destaca l’aparició  de demandes de col·lectius fins ara allunyats del risc d’exclusió social. La crisi  ha afectat directament les famílies relacionades amb el sector de la construcció amb poc nivell formatiu  i que no han  tingut capacitat o possibilitats de trobar alternatives laborals. Són aquests aturats de llarga durada que  fa més de dos anys  que no treballen, havent esgotat tots els subsidis, així com joves amb  manca de qualificació i que no tenen  massa oportunitats en  altres sectors. En segon lloc han augmentat  les demandes d’immigrants que no  troben alternatives en l’economia submergida, com fins ara ho havien fet.

Actuacions de prevenció  i inserció:  El 34% de les demandes provenen del treball de prevenció. El resultat de l’anàlisi  de les dades  confirma el que es  s’estava observant  en els darrers anys, l’augment de les demandes  i intervencions de  prevenció i inserció social dins els col·lectius de família, joventut i infància. Els esforços dels serveis socials en els darrers anys s’han dirigit a consolidar la figura de l’educador social dirigint les seves intervencions a  prevenir situacions de risc i d’exclusió social a través de programes de  suport dirigits a famílies,  infants i  joves  amb programes com el de competència familiar, suport escolar, activitats de lleure…

Actuacions de suport a la unitat de convivència i ajuda a domicili: El major nombre d’actuacions des de serveis socials, el 39%,  són aquelles d’actuacions de suport a les famílies que presenten desajustaments en la seva convivència, ja sia per conflictes o per tenir persones dependents que exigeixen un gran dedicació.  Dins aquest apartat predominen les demandes relacionades amb dependència, encara que hi ha hagut un augment de les intervencions educatives  amb famílies amb menors. L’ajuntament desenvolupa, a més de les prestacions que ofereixen els dos centres de dia, les prestacions de SAD, el menjador a domicili, la teleassistència… així també fa un any s’ha incorporat la treballadora social de la Conselleria, en l’àmbit de la dependència, per tant un nou servei que ha influït en el  creixement de  les intervencions i demandes d’aquest sector.

Analitzat el treball desenvolupat durant el 2011, els departament de Serveis Socials fa les següents propostes d’actuació:

Quant al sector de persones majors i dependents a nivell quantitatiu, està en els nivells correctes de cobertura i caldria treballar en la qualitat i eficiència dels serveis.

Quant al col·lectiu d’immigrants, la immigració és una realitat que  no es pot obviar, per tant  des de Serveis socials es plantegen programes amb continguts que ajudin a la seva inserció social,  com ara els cursos d’acolliment  lingüístic  i social que es realitzen a Sa Coma i els  de castellà que es realitzen a Sant Llorenç. Tots aquests haurien  de continuar dins l’any 2012 i  també proposar-ne de més  concrets en formació laboral que els permetin  l’accés a un lloc de feina.

Quant a la prevenció  que es realitza amb infants, joves i les famílies,  es vol continuar amb els programes de prevenció que s’han dut a terme fins ara,  a part de, com a servei,  consolidar la figura de l’educador social a Sa Coma.

Amb tots els col·lectius és important assegurar la cobertura de necessitats de subsistència.

Finalment, en relació a la inserció laboral, es vol facilitar  als col·lectius més desfavorits l’accés a la formació i promoure la formació laboral en general amb cursos que els permetin trobar feina en els actuals sectors d’ocupació.

Sol·licitar ajudes al SOIB pel servei d’orientació laboral  i pels cursos adreçats a col·lectius vulnerables.

 

7 pensaments a “Serveis socials

  • Els números són els que apareixen a la nota de premsa, expedients oberts 275, que corresponen a 295 persones. Posteriorment cada prestació està detallat per percentatges, és a dir si la prestació de suport a famílies és el 39%, això indica que aquesta prestació ha arribat a 115 persones i així es pot veure en cada prestació expressada en % el nombre total de persones ateses. En les presentacions de resultats s’utilitza els % atès que així és més fàcil poder veure el pes de cada indicador en relació al conjunt. De totes maneres la memòria quantitativa, està dipositada a l’ajuntament a la disposició de qualsevol ciutadà.

   atentament

  • Si un col·lectiu (en aquest cas “els moros” com tu dius, a pesar q el terme no és adequat) és molt emparat per Serveis Socials no és cap sort. Si ells són els més nombrosos a Serveis Socials… és que tenen un problema (i gros) i no crec que els hagis de tenir gaire enveja com pareix q els tens.
   I si ho tenguessin “tot” com tu dius no creus que no els faraia falta la Seguretat Social? No tornarien a casa seva amb els seus, amb lo feixuc que és viure fora? Esperem que nosaltres mai haguem de viure les dificultats que ells han hagut de patir…
   Així q lo poc q hàgiu fet des de Serveis Socials…enhorabona!!!

   • Se de persones que lis han ofert feina i l’han rebutjada alegant: Es que yo vivo mejor si me lo hacen todo y me pagan teniendo mis niños en el colegio. Mentrestant famílies mallorquines no arriben a fi de mes… pero bé això es el que tenim

    • No pens igual.
     De fet, si féssim una enquesta entre els mallorquins Sobre si voldrien canviar la seva situació amb la dels marroquins, la reposta seria NO (I per majoria absoluta).
     Crec q això ho diu tot

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.