La cançó de la setmana

Aquesta setmana tornam acudir a un clàssic del rock, Pink Floyd. El grup psicodèlic per excel·lència ens servirà per fer una petita reflexió sobre l’educació  i el paper que hi han de jugar els professors.

Pink Floyd és un grup dels anys seixanta i setanta, famós per la seva experimentació musical i evolució constant. Amb més de deu àlbums d’estudi, van vendre milions i milions de discos.

Aquesta setmana aprofitaré la seva cançó  Another brick in the wall (segur que coneguda per tothom) per fer un petita reflexió sobre l’educació que volem. La cançó esmentada (us pos el vídeoclip subtitulat) tracta sobre la figura despòtica dels professors anglesos de la dècada dels 50. Mostra com els ensenyants, autoritaris i secs, eren autèntics malsons per als nins, o com diu la cançó, “un mur” (the wall) en el seu camí. Està clar que eren altres temps i que ara, si de cas, passa al revés (és l’alumne que no té gens de respecte pel professor), però la pregunta que ens cal fer és: relament la solució es troba en convertir la figura del professor en una autoritat, com proposen Esperanza Aguirre i altres polítics espavilats? Creieu realment que un alumne ha de veure el seu professor com a una autoritat, com  a algú a tèmer? És aquesta la solució? No seria tornar 50 anys enrere?

Personalment consider que la recuperació de la figura del mestre no ha de passar per aquí, sinó que és un qüestió de valors i d’educació. Si des de la família (i la societat en general) es valoràs la figura de l’ensenyant (que també ens ho hem de guanyar) i la importància de la seva feina,  això es transmetria als fills, que ja ens veurien d’una altra manera. Però això és una història a part del món de la música, per la qual cosa us deix amb les notes, d’altíssima qualitat, dels Pink Floyd:

7 pensaments a “La cançó de la setmana

 1. Crec recordar que fa uns anys, els nins que fan el coro d’aquesta cançó varen reclamar els seus corresponents drets sobre aquest tema, que mai havien cobrat…. Fins i tot Pink Floyld no els considerava més que un altre bloquet a la seva paret discogràfica…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • També ho he sentit a dir. De totes, voler cobrar 30 anys després li dic voler xupar des bote

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Així m’agrada President!!! No et deixis intimidar per en Serafí i continua posant rockers ‘peluts’ pre-vuitantes 😀

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. I això que em varen dir que en Pau s’altre dia ballava a les totes al concert de Palma den Luis Miguel…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Així m’ agrada Pelleta!! Que posis clàssics de tota la vida, i a més roquers! Els Pink Floyd pens que tenen cançons molt bones i cançons que ni fu ni fa. Però són una gran banda.
  Salud i Rock’n’Roll!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.