Cuina; Peix

Com que ja tornan a ser dimarts i jo tenc lliure, tornaré dedicar part del meu temps a deixar plasmada la meva manera d’aprofitar el peix frit.

Si el peix és tipus gerret o roquer, quan el tenc ben net i escamat li pos una espipellada de sal, una paella amb oli ben calent al foc, pas el peix per la farina, dos minutets dins l’oli, girat, dos minutets més i ja està. Si el peix és tipus emperador o salmó, peix sense espines, primer el pos en adob, una espipellada de sal, un poc de pebre negre i un poc de suc de llimona, i no el sol passar per la farina.

Peix en el forn. Si són peixos grossos sencers, per exemple una orada, el primer les faig sis o set talls a cada part i fins a l’espina, una làmina d’all dins cada tall, un poc de sal i un poc de pebre negre o curri. Si un dia voleu un nou gust, una cullerada sopera d’oli i mitja llimona sucada, deu minuts en el forn, després el trec de la palangana i en aquest temps, una patata en làmines primetes, a baix de la palangana, un carabassonet damunt les patates, un pebre vermell, i mitja ceba, sal i pebre negre, un rajolí d’oli, el peix damunt aquest sostre, el forn a dos-cents graus i en deu minuts més toca ser cuit. Ara hi ha aquesta verdura, però la carxofa, la colflori, la safannària i tota casta de verdura lliga amb el peix.

Peix torrat. Com en el peix frit, si és d’espina, només li pos un poc de sal i un poc d’oli i dos tres minuts i ja és cuit; si és sense també el tremp com per fregir. Com és natural, per torrar no el pas per la farina. Es pot fer peix rebossat com l’alatxa i altres, també es pot fer cassola de peix i altres maneres de cuinar-lo, però això ja són altres històrias que un dia també us contaré. Que us aprofiti i aquí van els set plats setmanals, van per abecedari, no per dia de la setmana i es poren fer quan un o una vulgui. Arròs blanc, canelons, peix, bistec amb patates, sopes,tumbet i torrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.