Els èxits del Festival de Cinema i Drets Humans, a la Fresca de Portocristo i Sant Llorenç

RecercaPruaga programa quatre projeccions a Porto Cristo i una a Sant Llorenç, gratuïtes i a l’aire lliure.

Enguany, el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans a Mallorca havia d’arribar a la cinquena edició. En canvi, es veu obligat a fer una aturada en el camí. L’organització, RecercaPruaga, ja realitzà un esforç extra per oferir festival low-cost per a les institucions públiques sense que repercutís en la qualitat de la proposta ni comprometre el seu caràcter obert i gratuït. La manca de suport, els brutals retalls a cultura i els pagaments pendents que s’eternitzen han fet impossible una cinquena edició en condicions.

No obstant, RecercaPruaga no vol abandonar tots aquests anys de feina i els nombrosos contactes d’una activitat que malgrat les dificultats, va consolidant-se com a espai cultural de referència a l’Illa. Així, d’entrada organitza quatre projeccions a l’aire lliure a la Plaça del Sol i la lluna de Portocristo i una al Pou Vell de Sant Llorenç, dins el marc de les festes patronals. Es tracta d’una selecció estiuenca de pel·lícules i curtmetratges de diferents edicions del festival. L’entrada serà lliure i gratuïta.

Per a la cinquena edició del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans a Mallorca, l’organització segueix ampliant la xarxa de complicitats, col·laboradors i patrocinadors, alhora que està estudiant maneres alternatives de finançament, com el micromecenatge o crowdfunding. Tot per mantenir la flama d’un festival de cinema, obert, plural, no competitiu i accessible per al públic, que prefereix compartir les experiències positives i transformadores que es van organitzant al món, moltes vegades amb molts pocs recursos però amb molta il·lusió i dignitat, més que mostrar un catàleg de misèries, alhora que s’ofereix un espai de denúncia de violacions de drets humans i per donar veu a aquells qui sistemàticament silencien els mass media.

 

PROGRAMACIÓ PLAÇA DEL SOL I LA LLUNA (PORTOCRISTO)

Divendres 6 juliol, 22 h.

LT22 RADIO LA COLIFATA

Carlos Carrondo – Espanya 2007

És una ràdio feta íntegrament pels internats de l’Hospital Psiquiátrico
José Tiburcio Borda de Buenos Aires. Es grava i s’emet des dels jardins de
l’hospital. S’escolta a tot el món. Una ràdio que qüestiona el límit entre la
bogeria i la raó. Es van fer coneguts arreu amb un anunci d’Aquarius de fa uns anys.

 

Dimecres 18 juliol, 22 h.

DEBTOCRACY

Katerina Kitidi i Aris Hatzistefanou – Grécia, 2011, 75

Un documental produït per l’audiència que cerca les causes de la crisi del deute i proposa solucions, ocultes pel govern i els mitjans de comunicació dominants.

 

Divendres 10 agost, 22 h.

MARIA Y YO

Félix Fernandez de Castro – Espanya 2010 – 80′

Maria viu amb la seva mare, May, a Canàries, a 300Km de Barcelona, on viu Miquel Gallardo. De vegades, Miguel i Maria se’n van junts de vacances a passar una setmana a un complex turístic del sud de Gran Canaria, un escenari poc habitual que no sol acollir entre els seus hostes a un pare sol amb una filla de catorze anys que pateix autisme. Aquesta és la historia d’un d’aquests viatges, i sobretot, un relat original i ple d’humor, ironia i sinceritat sobre com es conviu amb una discapacitat.

 

Divendres 17 agost, 22 h: SELECCIÓ DE CURTMETRATGES. Entre d’altres:

LA NIÑA QUE TENIA UNA SOLA OREJA Álvaro León – Espanya 2009

Una producció feta amb tela, plastilina, cuiro, cartolina i altres materials, adaptant el conte infantil de Lucía Etxebarria “La fantástica niña pequeña la ciglieña pedigüeña”. Una historia que convida a tots i totes a acceptar de manera natural les diferencies.

 

PROGRAMACIÓ POU VELL (SANT LLORENÇ)

Dijous 12 de juliol, 21:30 h.

LT22 RADIO LA COLIFATA

Carlos Carrondo – Espanya 2007

És una ràdio feta íntegrament pels internats de l’Hospital Psiquiátrico
José Tiburcio Borda de Buenos Aires. Es grava i s’emet des dels jardins de
l’hospital. S’escolta a tot el món. Una ràdio que qüestiona el límit entre la
bogeria i la raó. Es van fer coneguts arreu amb un anunci d’Aquarius de fa uns anys.

Un pensament a “Els èxits del Festival de Cinema i Drets Humans, a la Fresca de Portocristo i Sant Llorenç

  1. Jo he vist la de “María y yo” i em va agradar molt. La vos recoman!!!
    Tracta de les vacances que fan un pare i la seva filla, Maria, que és autista. El pare durant el viatge escriu un llibre ple de dibuixos per a que na Maria pugui recordar allò que han fet plegats. Si teniu temps anau-hi, val la pena!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.