Moments de cinema

Avui us present una escena de cinema d’animació, concretament de la tècnica stop-motion, a través del brillant film Nightmare Before Christmas (Pesadilla antes de Navidad, 1993), del sempre genial Tim Burton, a pesar que aquí el film  vengui firmat per Henry Selick. Concretament Tim  Burton només firma com a productor, però la pel·lícula té tota la seva impremta (basta veieu la posterior La novia cadáver, 2005, que sí és dirigida per ell, i és del mateix estil).

Nightmare Before Christmas es basa en l’original idea de mesclar Halloween (obscur i tenebrós) amb les festes de Nadal (sempre plenes de color i regals).  Aquest contrast entre obscuritat i lluminositat (sempre destacable als treballs del director nord-americà i, si no, recordau Batman, Eduardo Monostijeras o Bitelchús) fa que la projecció sigui visualment molt atractiva i surtin coses tan divertides com que Jack, de Halloween, segresti el Pare Noel i  intenti fer el Nadal a la seva manera.

Les dues escenes que us present són les de presentació del Halloween, en el primer vídeo, i del Nadal, en el segon vídeo, amb la qual cosa podreu observar el contrast que us indicava anteriorment. És en versió original, però subtitulada al castellà:

2 pensaments a “Moments de cinema

 1. A estat llegir ‘Eduardo Manostijeras’ i a se m’han eriçat ses ales….

  Si algú em diu que no li agraden ses pel•lícules romàntiques… és que no ha vist ‘Eduardo Manostijeras’.

  Si algú em diu que li agraden ses pelis romàntiques, però que no li ha agradat ‘Eduardo Manosteijeras’… és que, en realitat, no li agraden ses pelis romàntiques, sinó que li agraden ses pelis pastel.

  Si algú em diu que ‘Eduardo Manostijeras’ ni fu ni fa…és que no ha vist ‘Eduardo Manostijeras’ amb sa libel•lula portenya.

  Sí senyors, sa libèl•lula portenya, a des fondo, és un bitxo romàntic…

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.