L’Agrupació Tall de Vermadors de Binissalem actuà a les Festes de sa Coma

A la Nit Multicultural tingué lloc una demostració de jotes i boleros a càrrec de l’Associació Folkòrica Tall de Vermadors de Binissalem. Es la segona agrupació folkòrica que es fundà a Mallorca l’any 1927.

L’Agrupació Tall de Vermadors  va néixer l’any 1927. Fou fundada com entitat dedicada a la cultura mallorquina per D. Pere Alcover. Va interrompre la seva tasca quan començà la guerra civil.
El grup reinicià la seva activitat després dels anys 40. Així l’any 1951 i per segona vegada l’any 1953 participà al Certament de Coros y Danzas celebrat a Madrid on va obtenir un important guardó. L’any 1955 el grup desapareix.
Fou l’any 1985 que es va reiniciar la seva feina i es consolidà l’actual agrupació folklòrica. La feina fonamental de l’associació és la compilació i investigació de les cançons i balls que antigament es cantaven i es ballaven. Una mostra d’aquestes cançons són les anomenades Tonades de Vermar que es cantaven quan s’havia acabat la jornada del vermar i esl vermadors s’arreplegaven.
El grup ha près part a diferents trobades i festes populars celebrades arreu de Mallorca i a homenatges d’iluestres personatges vinculats amb la nostra cultura. Dins l’àmbit internacional ha participat a diferents festivals que s’han celebrats a distints països europeus. A sa Coma actuaren per primera vegada i es deplaçaren 58 components que oferien una mostra del seu ampli repertori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.