Camins contra mentides

L’associació JUBILATS PER MALLORCA en fa a mà el present COMUNICAT amb el prec de la seva publicacióDesprés de l’aprovació de la nova llei de Funció Pública (que suposa un nou atac contra la llengua pròpia dels mallorquins i contra la diversitat lingüística i cultural de la humanitat), de la nova llei turìstica (que suposa un nou atac contra el territori dels mallorquins i contra el patrimoni natural mundial), després de l’anunci que ha fet el govern Balear de privatitzacions en els camps de la sanitat i dels mitjans públics de comunicació (que suposen nous atacs contra el patrimoni dels mallorquins i contra la salut i el dret a la informació del poble), després dels atemptats contra els drets socials ja comesos (que suposen una expropiació de bens col·lectius)  i dels anuncis del govern de l’estat espanyol de cometre nous atemptats contra l’economia de les classes populars (mentre fa amnisties fiscals que beneficien defraudadors, lladres, corruptes, traficants de drogues, etc.) Jubilats per Mallorca, entenent que tot és ú, i que aquesta crisi que han provocat ara forma part de l’intent d’eliminació de tota casta de diversitat que impliqui un entrebanc a l’intent d’una èlit financera que intenta controlar centralitzadament tota la riquesa del planeta, Jubilats per Mallorca, des de la no- violència activa, ens hem declarat en peu de guerra.

 

Per això feim comptes fer una sèrie d’accions per aconseguir aturar aquest peu que, des de molts diversos punts, intenta esclafar-nos. La primera serà un intent de fer arribar a la gent la informació que li amaguen, i a desfer les mentides que li conten. CAMINS CONTRA MENTIDES consistirà en una sèrie de quatre marxes a peu (la primera començarà dia 1 d’agost, durarà 14 dies i recorrerà 234 quilometres), anant de poble en poble (i de barri en barri, en fer Ciutat), repartitnt fulls informatius, conversant amb la gent i fent actes públics allà on sigui possible fer-los.

En aquesta acció ja ens han confirmat el seu suport Drets Humans de Mallorca, la Fundació S’Olivar, l’STEi-intersindical, i hem conversat amb membres d’altres associacions (GOB, OCB, Antics Escoltes, … ) que esperam la confirmació de suport que ens puguin fer formalment les respectives Juntes Directives.

Primer Grup .-  14 dies .-

1

Lluc – Caimari – Selva – Moscari .- Campanet    ………………. 19,2

2

Campanet .- Pollensa                                     ………..  16,6

3

Pollença .- Port de Pollença .- Alcúdia .- Port d’Alcúdia    ………. 17,3

4

Port d’Alcúdia .- Sa Pobla         …………….………………. 16,1

5

Sa Pobla .- Búger ,. Llubí     ……………………….……………………. 13,1                           

6

Llubí .- Muro .- Can Picafort   ……………………….…………………… 18,5

7

Can Picafort .- Santa Margalida ,- Maria       ……………………….13,9

8

Maria .- Ariany .- Petra .- Vilafranca   ……………..……………………. 16,-

9

Vilafranca .- Sant  Joan .- Sineu             ……………………….…… 12,2                                    

10

Sineu .- Costitx .- Sencelles ,. Biniali .- Sta. Eugènia      ……….. 19,3

11

Sta. Eugènia .- Ruberts .- Pina ,- Lloret      …………………………. 18,4                               

12

Lloret .- Montuiri .- Porreres …………………………………………….. 13,8                                        

13

Porreres .- Son Mesquida .- Felanitx   ……………………….………. 12,8                                              

14

Felanitx  .-  Son Macià  .- Manacor  …………………………………….. 16,8                                                  

……………………………………………………………………………………………………. Total 234 Km.

Les altres 3 columnes, que passaran per la resta de pobles i urbanitzacions de Mallorca i pels barris de Palma,  partiran en tenir-ho a punt, potser qualcuna dins l’agost, però lo més probable és que sigui pel setembre.

Hi haurà un cotxe de suport per dur la impedimenta dels marxaires i el material que s’ha de repartir.

A cada poble hauria d’haver-hi gent per ajudar a repartir el material i qualcú que volgués acompanyar els qui caminen fins al proper poble. En els pobles de final de jornada i en els pobles d’estada llarga hi hauria d’haver gent que hagues preparat un acte públic i/o un lloc on posar les estoretes i els sacs de dormir i, si és possible, com a mínim un dia de cada dos, qualcú que pogués facilitar un lloc per dutxar-se (piscina municipal, poliesportiu, club, etc.)

Els qui hi volgueu col·laborar de qualque manera (caminant molt, o caminant un dia, o de qualsevol altra manera podeu dir-nos-ho, preferentment,  per e-mail a jubilatsxmca@gmail.com  (tot i que també ens ho podeu fer arribar per facebook)

Gràcies

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.