La cançó de la setmana

Seguint amb el cicle de col·laboracions, avui fusionam dos dels artistes catalans més apreciats arreu del món: en Lluís Llach i en Joan Manuel Serrat.  Aquest darrer va interpretar fa uns anys la mítica cançó de L’estaca, de Lluís Llach.   

Sobre els dos músics presentats, poca cosa puc dir que no se sàpiga. Ambós formaren part de la cançó protesta durant la Postguerra franquista, mitjançant la qual exigien llibertat i democràcia (sempre a través de metàfores per no ser descoberts per la censura). Així idò, pertanyien a la Nova Cançó o als Setze Jutges (així es deien els que feien música protesta en aquell temps).

Avui us present la cançó L’estaca, que demana metafòricament la unió del poble per sortir de la dictadura franquista. Actualment, qui sap, la podríem tornar utilitzar per demanar al poble que lluiti per desfermar-se d’aquesta nova estaca que ha sorgit, a la qual tots, malauradament, estem lligats: el capitalisme devastador que ens ha duit on estem, en plena crisi.

Aquí teniu el vídeo de la cançó interpretada per Joan Manuel Serrat, a pesar que personalment m’agrada més la versió de Lluís Llach (supòs que hi fa molt el fet que sigui l’original):

 

4 pensaments a “La cançó de la setmana

  1. Trob que en Serrat li lleva tot el sentiment a la cançó. No m’agrada, pareix que ha posat el ritme de “Nací en el Mediterraneo” i no quadra. I això que estic segur que en Serrat ho sap fer millor, però quan versiones una cançó com “L’Estaca” ho has de fer tenint en compte que aquesta cançó, com moltes den Llach, té un significat important per a molta gent. En definitiva, la versió no m’agrada gens.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Crec que hi te molt a veure que estàs acostumat a escoltar la versió original. Es bastant freqüent que quan hi ha una versió diferent a l’original ens soni estranya, i evidentament això fa que pensem que es més dolenta. A mi m’ha passat a l’inversa, escoltar versions i després la original, i la que no m’acaba de quadrar es l’original.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.