Idea amb imatge / Imatge amb idea

Lakoff, en un interessantíssim treball sobre ideologies planteja la diferència entre progressistes/conservadors amb un dilema de cinc idees. (Per a més informació:

http://lecturesreferides.blogspot.com.es/2012/05/llenguatge-i-debat-politic.html

5 pensaments a “Idea amb imatge / Imatge amb idea

 1. Segons l’autor tota acció política, d’una o altra manera, volta a l’entorn d’aquestes 10 idees. Els conservadors en general donen més força a unes i els progressistes a les altres…(i on dominen els conservadors és el el llenguatge dels missatges).
  A nivell individual tots som una mica de tot. Potser haurem de jugar el joc dels dilemes per saber realment cap on fem, realment, el pes amb les nostres accions (independent de autoassignació que cada un pugui fer de la seva ideologia)

 2. Ja que xerres d’accions te’n contaré algunes que em fan sospitar que els nostres partits polítics també són “una mica de tot”.

  La dreta deixa el Mercat lliure (liberalisme), Però el PP ha intervengut en el cas Bankia fins a Nivells de quasi nacionalització ( més propi de governs esquerrans com Chávez). Igualment això de menys impostos… Diria que el PP fa tot el contrari.

  Igualment el govern Zapatero va ser famós per fer polítiques de dretes a pesar de ser PSOE.

  Tot això em fa pensar que o bé el Tal Lakoff va equivocat o això de dretes I esquerres ha passat a millor vida per passar a ballar al son que dicten els Mercats

 3. Menys Impostos? 21% d’IVA, % 5 cèntims més per litre de benzina que a la resta de l’estat, cèntim sanitari, pagar parking a Son Espases…
  Valors familiars? Se’n van a Russia a veure futbol i presenten les factures d’una sala a on hi ha senyores que ballen despullades, en Rodrigo de Santos (ni més ni manco que de l’Opus) declarat culpable d’abusar d’un infant i de pagar les factures dels favors sexuals a un altre home, Ministres que es separen fins a 4 vegades…
  Per altra banda no crec que el PSOE a dia d’avui es pugui considerar ni de lluny un partit d’esquerres.

 4. D’entrada recomanaria la seva lectura a tota persona interessada en temes polítics i socials. Realment el que fa el professor “Progressista” de Ciència Cognitiva i Lingüística és analitzar l’ús del llenguatge en el debat polític USA.
  De totes maneres si s’analitza el que deis tant en Pau com tu amb el macroscipi (vista de milana) el que passa no desdiu gens amb la teoria de Lakoff. Un partit, o una persona, no serà d’aquí o d’allà pel que digui o pensi que és, si no pel que fa.
  D’altra banda, ¿la pujada dels impostos indirectes no és una evidència de no voler envestir el frau fiscal, o de que el “grossos” paguin en la mateixa proporció que els “petits”?
  La intervenció a Bankia, ¿és “social” o “protectora” del poder establert?
  La prepotència, l’engany amb les factures, ¿no té a veure amb el menys estat i més llibertat? (Encara que, a dir ver, entrar en temes personals aliens sempre pot resultar llenegadís, no?)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.