Assemblea general de Card.cat

Dia primer de setembre es va celebrar l’assemblea general ordinària de Card.cat, a la qual hi assistiren 6 dels seus 32 socis, una quantitat que difícilment es podria qualificar de suficient, tot i que alguns dels absents tenien una excusa raonable per no haver-hi comparegut. D’aquests 6 assistents, 5 formen part de la junta directiva, que compta amb un total d’11 membres.

En el primer punt Tomàs Martínez, el tresorer, va explicar el balanç econòmic, el qual, com que totes les col·laboracions són desinteressades, es va reduir a les despeses de creació de l’associació i a les de pagament del domini d’enguany i de l’any passat, que en total pugen a 374’63 euros. En vista que Flor de Card va aportar 100 euros i l’Obra Cultural 120, el deute actual és de 154’63 euros, que probablement es cobrirà amb la subvenció institucional que l’Ajuntament farà a finals d’any.

També referent a la captació de fons se suggerí la possibilitat de vendre participacions de loteria o dècims de Nadal, però es deixà damunt la taula per no haver-hi en aquests moments necessitats econòmiques urgents.

A continuació el secretari Josep Cortès va donar compte de les activitats passades i de les propostes de cara al futur, que havia redactat el president, absent de la reunió per motius familiars.

En primer lloc va resumir les estadístiques que havia elaborat el vicepresident, Joan Tomàs Matamalas: Entre 150 i 200 lectors diaris, amb una petita baixada els caps de setmana i una punta de 404 el 16 de juliol; 70 autors -41 d’ells amb més d’una col·laboració- distribuïts majoritàriament al nucli de Sant Llorenç (59), però també amb presència a Son Carrió (7) i a Sa Coma (4); 1.470 entrades, amb una mitjana de 3 a 4 diàries; i 2.184 comentaris, el que dóna a la publicació un caire dinàmic i participatiu.

De les activitats passades destacà la presentació de Card.cat als diferents nuclis urbans i a les associacions del municipi quan es va crear la publicació, la incorporació de noves seccions i autors i l’organització d’un torneig de tennis, que confien en què tengui continuïtat en el futur.

De cara al curs vinent s’intentarà captar nous autors, sobretot a les bandes de Son Carrió i Sa Coma i es mantendran reunions amb les escoles i les AMIPA per trobar una via de comunicació i participació amb els més joves. Quant a continguts, es va acordar la creació de noves seccions: fotografies antigues i modernes, organització interna i distribució de tasques de cara a les festes, pàgina de defuncions…

Finalment, s’aprovà sol·licitar la incorporació de Card.cat a l’Associació de la Premsa Forana de Mallorca.

En haver acabat la reunió anaren a sopar de pa amb oli al bar Nou. Val a dir que els assistents al sopar més que triplicaren els
de l’assemblea.

Un pensament a “Assemblea general de Card.cat

  1. Com a representant de l’Associació de la gent gran de Sant Llorenç, demano disculpes per no complir amb la meva comesa i no assistir a l’assemblea, cosa que, m’hagués agradat poder fer. Però aquest mateix dia en la mateixa hora tenia el compromís d’assistir a la festa d’aniversari d’una de les meves nétes.
    Des de la nostra associació esperem poder assistir a les properes reunions i ajudar en les nostres possibilitats al fet que Card.cat segueixi pel bon camí com ho ve fent des de la seva inauguració.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.