5 d’octubre, dia mundial dels docents

La Internacional de l’Educació – la major i més representativa federació mundial de sindicats docents amb més de 30 milions d’afiliats a 170 països i territoris,  juntament amb la UNESCO, han establert des de l’any 1994 el dia 5 d’octubre com a dia mundial dels docents.
Enguany sota el lema “Dóna suport als docents “ es fa una crida a la societat i als governs que duguin a terme polítiques educatives que donin prestigi a l’educació i als seus docents.
Els nostres governants, tant de l’Estat com de les Illes, executen mesures que ataquen l’educació pública de qualitat, inclusiva socialment, d’equitat , i fins i tot falten al respecte al professorat. Retallen les partides destinades a l’educació, degraden les condicions salarials i laborals, empitjoren les condicions d’escolarització (augment de ràtios, d’hores lectives, disminució de professorat, eliminació de programes educatius, disminució de beques, d’ajuts de menjador, de despeses de funcionament dels centres, augment de taxes, programen una reforma educativa segregadora, recentralitzadora i gens respectuosa amb la nostra llengua i cultura). Inciten –o promouen- campanyes de desprestigi dels ensenyants i del dret a l’educació amb equitat i cohesió social. Fan just el contrari d’allò que recomana la UNESCO, la IE i altres organismes internacionals. Més que una celebració, dia 5 d’octubre és una denúncia més contra aquestes polítiques antisocials i neoliberals. Els docents formam persones, futurs ciutadans i ciutadanes.
Tenim motius i raons per reivindicar el prestigi de la nostra tasca i rebutjar aquestes polítiques. Donar suport al professorat és voler una societat més justa i solidària.

2 pensaments a “5 d’octubre, dia mundial dels docents

  1. Gràcies per les paraules de suport.
    De tant en tant (i en èpoques com aquesta) vénen bé per a la moral.
    I felicitats a qualsevol tipusde docent, sigui de la matèreia que sigui!!!

    • A quines paraules et refereixes a les de les noves generacions del Partido Popular, a les del Conseller Rafel Bosch, a les den Joserra Bausan o a les del ministre Wert?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.