Objectiu: espanyolitzar

El Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, antic tertulià de Intereconomia, a la fi s’ha llevat la careta i ha mostrat la imatge real del govern espanyol. En dos dies el ministre d’Educació d’Espanya ha amollat dues perles: “L’escola catalana és una fàbrica d’independentistes” i “El meu objectiu és espanyolitzar els alumnes catalans”.No hi ha manera, no n’aprenen. Un ministre que té una nova llei d’educació al forn (LOMCE), aposta per la crispació, pel desencontre i ens ofereix la seva cara neofranquista i recentralitzadora.

No hi ha manera, no n’aprenen. Tornen als millors temps de l’època d’Aznar, retornen les megalomanies pàtries, aquelles de Perejil, o dels peus damunt la taula devora Bush, les de la guerra d’Irak i la matança d’Atocha.

No hi ha manera, no n’aprenen. En educació tornaran quaranta anys enrere i en les formes faran bons els seus avantpassats del segle XVIII:  “…pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado…”

(De la “Instrucción secreta” que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716).

No hi ha manera, no n’aprenen. O sí, que n’han après … mentre parlam d’espanyolitzar no pensam que en un any, d’ençà que governa el Sr. Rajoy, tots hem tornat més pobres.

 

6 pensaments a “Objectiu: espanyolitzar

 1. Com que “espanyolitzar” no és un disciplina científica sinó ideològica, crec que hauria de demanar parer a la Falange i al Frente de Juventudes, que ho intentaren fer durant prop de quaranta anys.

 2. Com és possible que un sociòleg carregat de màsters pugui pixar tan fora del test.Si aquesta fos la seva primera patinada com a ministre tendria excusa, però ja van……Crec,que ni fet a mida ,és possible fer un cretí tan arrogat i provocador. No entenc com es pot jugar amb un tema tan delicat per recollir quatre vots

 3. Mirau aquesta ordre de l’any 1936. 3ª pàgina. Orden 28 de agosto de 1936

  Del 28 de agosto de 1936.
  La aplicación de la Orden de 19 de agosto sobre apertura de
  Escuelas nacionales de instrucción primaria, dentro de su carácter
  circunstancial, exige aclaraciones y detalles complementarios
  para que desde el primer momento se cumplan los propósitos
  perseguidos por la Junta de Defensa Nacional: españolizar la
  enseñanza y evitar quebrantos innecesarios en el Tesoro público.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.