La cançó de la setmana

A vegades la música (i també ho podem aplicar al cinema o a la lectura) ha de ser lleugera, ha de servir per evadir-se i  res més (sense més pretensions). No importa sempre sigui trascendent o profunda ja que, com diuen, “a la vila del senyor hi ha de caber de tot”. I això és el que fa el grup barceloní que presentam avui, Sidonie, amb la seva música: tractar-la com un divertimento.

Que ningú esperi lletres profundes, ni metàfores recercades a les cançons de Sidonie. Tampoc cerqueu melodies que us traspassin al més enllà. Sidonie senzillament ofereix pop-rock enganxadís amb algunes gotes de psicodèlia, però, això sí, ho fa de meravella. O millor dit, ho feia de meravella.

I és que jo som més fan de la primera etapa del grup (quan cantava en anglès i mesclava la psicodèlia amb un pop-rock atractiu), però després, quan es posaren a cantar en castellà, passaren a ser un grup més dels que cerquen tornades (estribillos en castellà) fàcils per ser posats a les radiofórmules. De fet, curiosament, a partir d’aquesta 2a etapa començaren a sortir per Los 40 Principales.

Això no deixa de ser una apreciació personal (no va a missa), però com a tal l’expòs aquí. I no, el meu canvi de tarannà no té res a veure amb la llengua (de fet, escolt molts grups en llengua castellana sense cap tipus de prejudici), sinó que, com ja he comentat, amb el canvi d’estil, ara molt més comercial i pop.

D’aquesta manera, com ja haureu suposat, vos posaré una cançó de la seva primera etapa (que comprèn des de l’any 2001 al 2003, amb els àlbums Sidonie i Shell Kids), i no de la 2a (que seria des del 2004 fins a l’actualitat). Es tracta de On the sofa, un divertimento pop-rock (el vídeoclip també ajuda a tenir aquesta percepció) que no pretén anar molt més enllà. Per temes més psicodèlics  (i de més complexitat musical) us remet a repassar els seus dos primers discos al complet i no només quedar-se amb els singles.

2 pensaments a “La cançó de la setmana

  1. Molt bona ” palleta “, si no record malament gaudírem de la seva música en directe en més d’una ocasió. Bona cançó i bon grup.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.