Escudella flamenca (belga)

Procurareu tenir brou de carn. Tallau uns cent cinquanta grams de patata, en redoles, uns dos-cents grams de fulles tendres de col i uns altres de cols de Brusseles. Bulliu un poc les cols i un poc abans de ser cuites les retirau del foc. Passau dins una greixonera de test una cullerada sopera de mantequilla, fregiu-hi les patates i la col i quan és quasi cuit hi posau una tassa de brou. Mentrestant, dins una altra olla heu sofregit les cols de Brusseles també amb mantequilla i les afegiu a la patata i la col, i hi anau afegint el brou que us paresqui; llavors tant es pot fer sopeta petita, com servir-se amb pa frit.

Escudella fresca. Procurau tenir un bon brou de carn. Se sofregeixen dues tomàtigues de ramellet, uns quans alls, un bocí de sobrassada vella o de xorís, es posa el brou en el sofrit i s’hi posa una grapada de ciurons verds, unes mongetes verdes uns daus de carabassa, una patata a daus petits, i mig botifarró i es deixa mitja horeta a un foc no massa fort. Us assegur que amb un bon plat d’escudella, podreu fer feina en el fred.

Consells: No empreu mai metall per fer la gelera neta, com per exemple una espàtula. Si no hi voleu olors posau-hi una patata i una llimona xapada pel mig. Quan poseu coses dins el frigorific no les hi poseu dins plàstic; dins paper d’alumini no perdreu ni el sabor ni les proteïnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.