7 pensaments a “Idea amb imatge / Imatge amb idea

 1. sí que és vera. Llàstima, però, que hi hagi creences massa fermes que duguin a coses tan dolentes com guerres, dictadures… per tal d’imposar-les als altres. Val més que ens quedem i recordem aquelles altres creences que han diut coses bones (que n’hi ha i moltes!!!)

  • És vera, Pau, estic d’acord amb tu.
   Sempre dic el mateix, no totes les creences i punts de vista són igual d’amples i profunds. Si bé, cal ser respectuosos amb els que veuen el món diferent a nosaltres, les persones podem fer una progressió o evolució en la nostra concepció del món, i en aquests sentit, som contundent: hi ha punts de vista millors, més plens, més acarcadors, etc., que altres.
   No tots els punts de vista són iguals de vàlids. El crit postmodern de: “visca la diferència!”, ha passat de moda. Ara toca comprendre que hi ha jerarquies el les maneres de veure el món.

   • L’acte de mirar-se a un mateix és una de les elevades que pot fer el ser humà. I quan ens observam, ens podem demanar: qui mira a qui? Un mateix passa a ser l’objecte observat. Llavors, qui som? Qui observa al “jo”?

    • Vaja, jo diria que és la raó la que controla la meva vida. És molt difícil que actuem de la mateixa manera fins i tot si la situació és molt pareguda.
     Per explicar-ho amb una frase, no sóc persona de dogmes jo, cada situació necessita d’una nova solució. Potser hi ha gent es sent més segura seguint els dictamens fil per randa de persones que considera líders, no és el meu cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.