Tancat per retallades, obert per educació

En les hores prèvies a la celebració de les tancades als centres de demà, dia 28 de novembre, les escoles i els instituts han rebut un correu de la Conselleria en què es posen totes les traves possibles per al lliure exercici de les activitats que estan programades per al 28 de novembre,
“Tancat per retallades, obert per educació”, organitzades per la Plataforma Crida i les associacions de pares i mares.
Les associacions de pares i mares formen part de la comunitat
educativa i que, per aquest motiu, tenen la potestat d’organitzar els actes que considerin oportuns per a la realització dels seus objectius i finalitats i de poder disposar dels espais dels centres docents. La intenció de l’acte de dia 28 de novembre no és altra que promoure la participació i la implicació màxima de tots els sectors que formen part del món escolar, tal com es recull a l’article 5, a l’apartat c), del Decret 188/2003, pel qual es regulen les associacions de pares i mares d’alumnes i les federacions i confederacions d’aquests.
L’Administració, que no es mostra capaç de fer front a les seves responsabilitats, com el pagament dels deutes als centres docents, ara vol ficar la por dins el cos de la gent que és més conscient de les malifetes dels responsables de la Conselleria, artífexs al llarg de les darreres setmanes d’una normativa que pretén callar les veus més discrepants, l’opinió lliure de la crítica i la denúncia.

La comunitat educativa no callarà perquè té clar que vol disposar
d’una escola de qualitat per a tothom, però on també es desenvolupi l’esperit crític, l’argumentació de les pròpies idees, el foment de la diversitat i la necessitat de transformar un món amb moltes desigualtats en el qual no ens sentim a gust.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.