Crònica informal

   El ple extraordinari d’avui, dia 29 de novembre, també ha començat tard, com sol esser habitual, però aquesta vegada no només ha estat culpa del batle -que ha arribat amb retràs- sinó també de na Manuela, que per mor d’una indisposició ha estat la darrera en ocupar el seient; fins i tot els del seu grup estaven una mica preocupats, però per sort no ha estat res i la sessió s’ha pogut dur a terme amb normalitat, és a dir: amb retràs, insults, crits i només parlant el batle i na Manuela, llevat d’una petita intervenció de na Catalina Ferrer. Lo normal.
   Avui el tema eren els Pressuposts municipals per al 2013, dels quals no feia comptes parlar-ne gaire perquè només han llegit l’infome de batlia i no he tengut temps d’apuntar les xifres que donaven, però després me l’han passat per correu-e i ara no em queda més remei que dir-hi qualque cosa.
T’han fotut bé, idò…
-Sí, no feia comptes perdre-hi tant de temps.
   El batle ha començat dient que el Pressupost era de devers quinze milions i mig d’euros i que, bàsicament, se seguirien els mateixos eixos que enguany: reducció del deute bancari fins 1.155.000 euros, manteniment dels serveis que afecten els ciutadans, sobretot les escoletes i els serveis socials i gairebé nul·la inversió, per tal com no hi ha subvencions per part de les institucions autonòmiques, i el Govern Balear encara ens deu al voltant de dos milions d’euros, que si no els paga podem arribar a tenir problemes de liquiditat. També ha comentat que durant el 2012 hem rebut prop de 350.000 euros, a compte de la devolució de l’IVA de l’empresa Bellver SA i ha acabat dient que per al 2013 no està previst apujar els imposts; per al 2014 fins i tot es plantegen baixar l’IBI reduint els tipus o els valors cadastrals.
-O sigui, que no hi ha un duro…
-Ni un, i encara devem prop de set milions an es bancs.
   Na Manuela, després de considerar que el batle havia fet un informe tècnic, no polític, de queixar-se de què passaven de l’oposició i d’opinar que havien duit una mala gestió econòmica, ha centrat la seva crítica en cinc punts. El primer, l’assignació als grups polítics, perquè considera que ells havien de rebre molt més que els altres perquè tenien més representació. El batle li ha contestat que des de feia anys tenien acordat assignar una part per cada grup polític i una altra per cada regidor, per tal que els més petits no quedassin gairebé sense res.
-Se veu que això d’es finançament des partits polítics està damunt fulla, perquè cada dia surt p’es diaris a ses cròniques d’es tribunals…
-Sí. Fa uns mesos només xerraven de València i Madrid, però ara també s’hi ha afegit Palma.
   El segon, l’elevat cost de l’auditòrium Sa Màniga, que cada any té unes quebres difícils de suportar per l’Ajuntament. En els Pressuposts es rebaixa el sou del director, però na Manuela ha dit que havia sentit dir que una dona havia dit que li havien dit a ella dins el forn que li compensarien de qualque manera…
Aquests serveis sempre són deficitaris, basta mirar es palau de congressos de ciutat, que sols no el poden acabar… I tanta sort que no arribaren a construir es palau de s’òpera d’en Calatrava dins la mar, que sinó…
   En el tercer s’ha queixat de què els de l’oposició no tenen accés a l’empresa municipal Bellver SA, ja que només formen part de la Junta de Govern els mateixos de l’Equip de Govern de l’Ajuntament. El batle li ha contestat que l’empresa es va crear amb la intenció de recuperar l’IVA, cosa que s’està complint i que es va prendre l’acord de què els gestors fossin els mateixos que els de la Corporació, cosa que permet la llei.
   En el quart també s’ha queixat de què no reben informació de la depuradora, tot i que s’hi havien gastat 330.000 euros en deficiències. El batle ha argumentat que ja tenia 15 anys i que darrerament s’havia signat un nou contracte de manteniment que probablement els sortiria més barat. Na Manuela no ho veia gens clar i ha acabat dient que la depuradora era una m…
Valga sa redundància!
   En el cinquè ha amollat tota la seva artilleria en la baixa productivitat de la policia municipal, sobretot en el que fa referència a l’inspector, al qual li han pagat 24.000 euros per feines no reconegudes durant els darrers tres anys. Ha conclòs dient que “la gente está acojonada”.
-I té raó, sobretot si se referia a Carlos Delgado, que per lo vist se va retratar amb es collons d’un cérvol damunt es cap i regalimant sang per sa cara… Surt fins i tot a sa wikipèdia.
-Sí, un espectacle molt edificant per un conseller de Turisme…
-Una pregunta: I d’es Pressuposts de l’any que ve no n’ha parlat, na Manuela? De lo que fan comptes ingressar i com fan comptes gastar-s’ho?
-Només ha parlat de lo que t’he dit.
-I ha acabat així?
-Sí, i jo me n’he vengut amb un capellet de vidre i ets al·lots p’es camí, maquets i maquets i no me n’han deixat bocí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.