Quimeres: en Joanet de sa Gerra

Us faré un breu resum de la rondalla En Joanet de sa gerra, per si algú no la coneix.

En Joanet, anomenat de sa Gerra perquè no havia estat capaç de reunir diners suficients per construir una caseta per albergar la seva nombrosa família i vivien dins una gerra, un dia va sembrar una fava i aquesta va començar a créixer i créixer fins que va arribar al cel. Llavors la seva dona li diu: “Per què no t’enfiles per la favera, i demanes al Bon Jesús quatre doblers,  per poder menjar i vestir els al·lots?”. El Joanet ho fa i Déu li concedeix la petició. Al poc temps la dona: “Per què no puges a demanar una casa i podríem sortir de sa gerra?” En Joanet ho fa; …concedit. Poc després i sempre a instàncies de la seva dona va demanar: “Un Palau…” concedit, “ser batle…” concedit, “ser rei…” concedit. Així va passar algun temps, fins que un bon dia la dona va tenir una idea, i diu al seu espòs: “Per què no puges una altra vegada per la favera i dius al Bon Jesús que et converteixi en Déu; d’aquesta manera tindríem tot el que volguéssim i no hauries de molestar-lo més”. En Joanet, a contracor, ho fa. Puja, fa la petició i….l’endemà es va despertar al costat de tota la família, una altra vegada dins de la gerra.

Crec que la moralitat queda ben clara i com a bon entenedor poques paraules basten, solament us dic que: “Aneu amb compte… que l’avarícia romp el sac”.

 

8 pensaments a “Quimeres: en Joanet de sa Gerra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.