La cançó de la setmana

Rachid Taha… és un musulmà, concretament d’Argèlia. També és un músic fenomenal d’aquesta llunyana terra, però com que les cançons que ens arriben a través de les ràdios majoristes són bàsicament occidentals quasi ni el coneixem (tanta sort que ara almenys existeix Internet, a part d’alguns canals independents alternatius). Així que llevem-nos tots els prejudicis que poguem  tenir i entrem a conèixer un gran artista que si cantàs en anglès (i no en àrab) i sota el suport d’una forta discogràfica estaria a la majoria dels nostres estants.

Almenys donau-li una oportunitat!!!

Rachid Taha toca sobretot raï (un estil de música oriental relativament modern que té un poderós ritme  i sovint lletres de caire social), a pesar que entremesclat amb rock, pop i, fins i tot,  un poc de tecno. En poques paraules és un músic modern que, a pesar de respectar les seves arrels, ha estat capaç també de modernitzar-les i apropar-les a un so molt més actual. De fet ,aquest sempre ha estat l’objectiu de la música raï i per això és considerat intolerable per certs grups islamistes més radicals que han arribat fins i tot a  assassinar alguns artistes d’aquest estil, com ara Cheb Hasni.

Rachi Taha va començar la seva carrera a l’any 1983 i encara avui publica discos amb molt d’èxit (sobretot a terres orientals). Personalment per iniciar-vos en aquest artista us aconsell l’àlbum Carte Blanche (1997) en el qual reuneix tots els seus èxits fins a aquesta data. Però abans mirau si us agrada a partir de la preciosa cançó Ida, que us deix a continuació:

5 pensaments a “La cançó de la setmana

    • No, home… 1,2,3 soleils era un disc on hi havia tres primeres espases de la música raï argeliana: khaled, rachid taha i Faudel. En el disc tocaven cançons dels tres, entre elles la q jo he posat de rachid taha, ida. Per això te sona d’aquell disc… però la cançó és anterior. Per cert aquest àlbum que recomana el nostre profe preferit el recoman completament i segur q algun dia sortirà en aquesta secció

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.