Protecció Civil Sant Llorenç des Cardassar: Simulacre d’accident de trànsit

Albert García
Cap de Protecció Civil de Sant Llorenç des Cardassar

Diumenge passat dia 3 de març, l’agrupació de Protecció Civil de Sant Llorenç des Cardassar, juntament amb la col·laboració de l’agrupació de Protecció Civil de Son Servera vam realitzar un simulacre d’accident de trànsit amb diverses víctimes, la situació simulaven dos turismes que havien topat frontalment, al interior del vehicle A anaven dues persones, un adult i una nena d’uns 12 anys aproximadament, en el vehicle B anava un home d’uns 35 anys aproximadament.

La situació era d’una PCR (Aturada Cardiorespiratoria) amb un traumatisme cranioencefàlic ( TCE) de l’adult que viatjava a l’interior del vehicle A, la nena estava inconscient però amb respiració pròpia i es trobava estirada a la via a uns 7 metres del vehicle en què viatjava, l’adult que viatjava al vehicle B es trobava inconscient, amb respiració pròpia però 2 minuts després de la primera valoració va deixar de respirar.

Amb l’arribada dels equips de Protecció Civil es va començar a senyalitzar i assegurar la zona amb els vehicles i els llums prioritaris que porten per evitar altres accidents, seguidament es va començar a extingir un petit foc en un dels vehicles, posteriorment es van valorar i estavilitzar totes les víctimes. Una vegada evacuades totes les víctimes es va netetjar la via, retirant totes les restes dels vehicles sinistrats.

Donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat, tant als indicatius de Protecció Civil com a les persones voluntàries que van fer de víctimes.

Es van fer dos simulacres, un amb la llum del dia i un altre simulacre amb la foscor de la nit, però l’enorme diferència de dificultat fa que a la nit es compliqui bastant la feina, per aquest motiu, es realitzen simulacres amb diferents vessants.
Aquest simulacre s’ha realitzat sobre les directrius del pla d’autoformació de l’agrupació de Sant Llorenç des Cardassar, que manté aquest pla d’exercicis i simulacres durant tot l’any per al manteniment efectiu del personal per garantir un bon servei al ciutadà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.