La cançó de la setmana

Qui s’amaga darrere el grup virtual Gorillaz? Als videoclips se’ns presenten com a dibuixos animats, però qui compon realment les seves cançons? Qui les toca i  les canta?

Entra en aquest article i, a part d’escoltar una de les seves composicions, descobriràs qui hi ha vertaderament  darrere d’aquest grup.

En el 2000 va sorgir un estrany grup virtual que es feia dir Gorillaz, compost teòricament per uns persontages  d’animació que es feien dir 2D (veu i teclat),  Murdoc Niccals (baix), Noodle (guitarra solista) i Russel Hobbs (bateria).

El canant, 2D.

Durant un  temps van saber mantenir el misteri de qui s’amagava darrere d’aquests personatges ficticis, la qual cosa, més unes cançons aferradisses, va fer augmentar l’interès per la banda. Finalment es va saber que darrere tot això hi havia Damon Albarn (cantant i compositor de Blur) i el dibuixant Jamie Hewlett. El primer s’encarregava de crear la melodia de les cançons i posar-hi la veu en la majoria, mentre que Jamie dissenyava els personatges animats que veim als videoclips i a les portades dels discos.   La resta són col·aboracions esporàdiques de diferents artistes en cançons determinades (s’han comptat més de 30 col·laboracions).

L’estil de Gorillaz se centra sobretot en el pop més experimental, però també trobam marques de hip-hop i música electrònica. Tenen quatre àllbums al mercat, però personalment només he escoltat sencer el primer (Gorillaz, del 2001), el qual puc definir com “una estranya curiositat”. Sembla que Damon Albern i companyia es varen juntar per jugar amb la música, amb els diferents sons que els atreien i així crear una mena de “jugueta musical” que no crec que passi a la història de la música, però que té el seu punt d’interès.

Per ensenyar-vos-el us deix un dels seus hits més coneguts, Clint Eastwood (curiosament el grup mallorquí Antònia Font també té una cançó titulada amb el nom d’aquest famós actor de cinema). En el videoclip podreu veure tots els personatges animats que va crear Jamie  Hewlett per a representar fictíciament la banda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.