Xerrada i tast de cuina de Pasqua mallorquina

Volíem comentar una mica com va anar aquesta iniciativa de fer poble i de fer cultura a Sant Llorenç, de la inicitiva conjunta amb na XISCA RAMON de CA´N MOYÀ d´Artà i FORN DE CA N´AMER, i amb l´única voluntati sobretot moltes ganes de conèixer com la nostra mallorqueta i les nostres illes tenen una cultura molt extensa i variada de productes de Pasqua.

El passat dijous, 21 de març a les 20:10h., iniciàrem la “xerrada i tast de productes típics del temps de Pasqua”. Ens acompanyà en GUILLEM ALEXANDRE REUS I PLANES llicenciat en Història de l´Art per la UIB que va encarragar-se d’ introduir-nos dins el món culinari i típic de Pasqua en la seva gran i extensa variatat de productes i sobretot la varietat i idosoncràcia del noms que tenen els productes a cada poble o zona de les illes.

Amb l´ajuda de Guillem sabérem que els nostres SENYORETS sa diuen CRESPELLS a altres indrets de Mallorca. La gran varietat de panades que tenim actualment i que abans només hi havia de xot, xot amb xítxeros/estiragasons/pèsols… que a Anglaterra i a Galícia també hi podem trobar una varietat de panades parescuda a la d’aquí.

Per treure´ns de dubtes en Guillen va comentar que no s’ha confirmat l’origen de les panades.

Comentar que el públic assistent, va col.laborar activament en la xerrada, deixant palesa que, a Mallorca, tenim una gran i rica varietat de topònims, i que això ens demostra que hem de seguir cuinant i conservant aquests productes nostres.

Per acabar aquesta inicitiva, la nostra mentora, XISCA RAMON, va aportar els seus coneixements sobre vins, cavas, licors i altres herbes, tot això acompanyat d’un tast de MOSCATELL DE TOTA LA VIDA, PEDRO XIMENEZ I CAVA, i per part nostra, dels tradicionals ROBIOLS DE MONEI, CONFITURA DE CABELL D´ÀNGEL I BROSSAT.

XERRAR ,MENJAR I BEURE, plaers de la vida, amenitzats amb bona companyia. Com podeu veure vàrem passar una vetlada molt agradable.

Catalina Amer i Xavier Amer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.