Es necessiten:
- 1 Kg de musclos.
- 250 Gr. de Bacallà gruixat, 2 tallades
- 6 ais
- 3 trons en ses seves fullas de julivert
- 3 o 4 fulles de bleda tendre.
- Es fan els musclos ben nets, es posen al foc en un punt de vinagre de vi, i el suc de una llimona. Quan son cuits se retiren del foc.
- El bacallà salat, l’hem passat pel grifó, i l’hem tengut unes quaranta hores en remull, canviant l’aigua cada partida d’hores. S’eixuga en un pedaç de cuina, es passa per farina, es fregeix amb els alls.
- En ser cuits, els alls es treuen i es posen dins un morter, després hi posam les ametlles torrades, i al final les bledes trossejades i el julivert, lo més petit possible.
- Es matxaca ben matxacat, s’hi afegeix brou dels musclos molt a poc a poc per fer una salsa no massa clara.
- Es deixa el bacallà una estona damunt un paper de cuina perquè li fugi l’oli, i es serveix tapat d’aquesta salsa calenta, i amb els musclos fora closques. Si el morter no us va bé, també es pot fer amb el braç elèctric.
Només es una manera diferent de menjar bacallà.