Volta al Puig Major

El passat 28 d’Abril,  un grup de trescadors, vàrem  fer la volta al massís des Puig Major. El dia va sortir encapotat,  amb una boirada i una mica de pluja que, per ventura, desaconsellava anar d’excursió, però tots sabeu que nosaltres som un grup de gent valenta, així que partírem cap a Lluc i fins a l’embassament de Cúber.

Una vegada allà, començàrem la caminada en direcció al coll de son Torrella, passant pel sementer de s’Agudella. La boira no ens deixà  veure les vistes des Pa de Figa, s’Agulla des Frare i es Puig de ses Vinyes. De totes maneres la caminada anava endavant, amb alegria, i amb la gent agrupada, per no perdre’ns de vista.

 

Després de berenar, agafàrem la baixada de sa coma de Turitxant, moment en que la boira va escampar una mica i poguérem veure l’Aqüeducte, es torrent des Gorg Blau i es Puig Roig.
Tot seguit, cap a nes Porxo Esbucat, d’on vàrem  veure sa Calobra, sa torre de Tuent i, un poquet, es Morro de sa Vaca.

En aquest punt ja enfilàvem el  camí des Binis, passant per s’Alzina Fumadora. Dinàrem a sa font Subauma, aviadet perquè tot estava molt humit i brusquejava una miqueta. Després, enfilàrem es camí dels Cingles, contemplant les cases des Binis, es massís des Morro den Pelut, es penyal des Migdia i es puig de Moncaire.

 

Tot això era una pista de terra, amb molt poc desnivell i  molt bona accessibilitat. Passàrem per davant la creu des Card Colers. Una mica més endavant, baixàrem pel bosc de Monnaber fins arribar a la carretera, a devora el túnel llarg.

 

La caminada va durar unes 6 hores, que férem amb molta alegria i bon humor. Una vegada a l’entrada del túnel esperàrem una estoneta l’arribada del grup de “valientes” que feren del 0 a 1400 d’una tirada, sempre per amunt.
Andreu Amer i Aina Salas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.