Presentació del diari Ara Balears

El proper 21 de maig sortirà al quiosc el nou diari de referència en llengua catalana: l’Ara Balears. El passat dimarts, 7 de maig, alguns dels seus percussors vengueren a presentar-nos el projecte a la Biblioteca Municipal de Sant Llorenç.

Una dotzena de persones assistiren a l’acte, presentat per un servidor de manera breu i directe. Després, els portaveus del nou diari, ens presentaren el seu projecte, tant des de la part empresarial, com des de la part editorial.

De la part empresarial destacaren que vénen a substiutir el lloc deixat pel diari Balears. De fet, utilitzaran el mateix centre de treball i recuperaran alguns dels periodistes que allà treballaven, a pesar que també hi haurà cares noves (moltes provinents de TV de Mallorca). A més, ens animaren a comprar accions de la seva empresa, ja que està formada per petits accionistes individuals, sense cap gurú empresarial al darrere que pugui manejar sota els seus interessos aquest diari (de fet, qui més accions té seria el Grup Serra, i només en tendrà un 15 per cent). Finalment, explicaren que l’èxit del diari dependrà molt del número de subscriptors que aconsegueixin fer (ja sigui via paper o via Internet).

De la part editorial, destacaren que comencen a poc a poc (encara tenen pocs corresponsals), però amb molta il·lusió i ganes de donar guerra (això sí, sense ser partidistes). També ens van fer saber que tendran l’avantatge de compartir les seccions d’Internacional i Nacional amb l’Ara de Catalunya, de molt prestigi, i també les firmes d’alguns col·laboradors. Per acabar, ens informaren que faran una aposta forta per la Part Forana (que ells anomenen Xarxa Local) i per això volen comptar amb els serveis de Card.cat i altres revistes locals amb les quals posaran diferents enllaços a la seva pàgina web per així enriquir el trànsit d’informació i lectors.

I res més, després cadascú demanà els dubtes que tenia i els portaveus del diari els contestaren encantats. Ara veurem com va aquest nou projecte de premsa en català que bona falta fa a la nostra illa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.