Conclusions de la tancada al voltant del TIL

Si una cosa va quedar clara a la tancada que va tenir lloc el passat 25 d’abril a l’escola de Sant Llorenç, va ser el desgavell que suposa el TIL (tractament integral de llengües). Aquí teniu qualcunes de les raons que ens portaren a qualificar-lo així:

  • Les explicacions i full de ruta a seguir donats per des de la Conselleria a certes reunions amb els docents foren en moltes ocasions, de jutjat de guàrdia: que si no en sabeu ho feis com pugueu, que si en lloc d’anglès ha de ser Spanglish no passa res, mirau la part bona si no en sabeu així n’aprendreu vosaltres al mateix temps que els alumnes…
  • Tot i que els llicenciats en magisteri que surten a dia d’avui de la UIB està previst que siguin habilitats per a poder donar classes sense haver-se de treure el títol a les  Escoles Oficials d’Idiomes, EN CAP CAS el seu nivell d’anglès serà equiparable al B2. Cosa que dona que pensar, ja que lluny de millorar el nivell d’anglès dels alumnes, sembla que el que es cerca és provocar un enfrontament entre els mestres que ja estan en actiu i els que surten des de la universitat.
  • Ni el nivell B2 d’anglès és suficient per donar una classe de C. Socials, Matemàtiques o C.Naturals correctament. Així ho va fer saber gent que treballa des de fa temps a aquest àmbit i que era a la tancada. “L’únic que aconseguiran és que els alumnes no aprenguin la matèria en qüestió de forma correcta”.
  • I per acabar la que potser afecta més directament al pares/mares dels alumnes i que des del meu punt de vista desmunta tot aquest circ que han muntat des del Govern Balear: Com ho faran els pares que no tenguin aquest nivell d’anglès (la gran majoria) per ajudar als seus fills amb la realització dels deures o a l’hora d’estudiar. Si en la nostra llengua qualque vegada ja ens resulta complicat, imaginau la cara de molts de nosaltres quan ells ens diguin “em pots ajudar?”.

 

*Potser n’he deixada qualcuna sense esmentar, si ls que acudireu a la reunió en recordau més les podeu afegir als comentaris i jo ho faré a l’article.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.