Músics a card.cat.: Bartomeu Mestre Adrover…30 anys amb la banda

40è Aniversari Banda de Música de Sant Llorenç

Músics a card.cat: Bartomeu Mestre Adrover

El proper dia del Corpus en, Tomeu complira 30 anys com a component de la banda. Moltes Felicitacions i per Molts d’Anys!

                                                                          Entrevista

1 -Nom complet, data i lloc de naixement, professió? Bartomeu Mestre Adrover, 12/07/1973 Sant Llorenç , Recepcionista

2 – Instrument i estudis musicals? Toc el Saxofó Tenor. Oficialment del pla antic tenc  quart de Solfeig i segon de clarinet.

 3 –  Data d’entrada a la banda? Processó del Corpus de 1983

4 – Quants de directors has conegut? He tengut 3 directors

5 – Què destacaries de cada un? En Llúcia Sureda, va esser el meu primer director i m’ensenyà a tocar el clarinet. No era professional heu feia per devoció, lo que diu molt a favor seu ja que dirigir una banda  de música no es gens fàcil. Destacaria la seva voluntat i dedicació.

El director valencià, Francesc Sapiña,  va esser el primer director professional que va tenir la banda de Sant Llorenç.  La banda es convertí en un referent al poble ja que va arribar a tenir uns 70 membres. En aquella època no hi havia tanta oferta d’activitats extra escolars com avui en dia. En Sapiña personalment em va ajudar molt a millorar, m’ensenya a estudiar el clarinet  si bé  el meu mestre d’instrument fou, Antoni Joan Tello amb ell vaig estudiar Clarinet i després de Saxofó. També vull fer una menció especial a n’Antònia Ordinas que fou la meva mestre de solfeig, ella em va ensenyar música i m’acompanyà al conservatori cada any a examinar-me. De Francesc Sapiña destacaria el seu amor per la música clàssica i  la Sarsuela en varem tocar moltes i molt bones, a part també  peces modernes molt bones.

El darrer director en, Damià Muñoz va entrar a la banda l’any 2000. Va esser una com una revolució ja que ens havíem estancat una mica i la gent estava cansada de tocar aquell estil de música, que no vull dir que fos dolent. També he de dir que ja no hi havia tanta gent a la banda.  Molts de nins havien tornat grans i ja no venien.  També va influir que la oferta extra escolar havia augmentat bastant. Al poble ja hi havia més que música o futbol. Llavors per totes aquestes raons trobo que la feina que feia en Damià als seus primers anys no digué esser gens fàcil per ell. Però la seva manera de dirigir nova per noltros i la nova música que ens va fer tocar, crec que varen fer que la banda i els seus membres tornessin agafar il·lusió per la  banda i la seva música. També crec que tot i que ja fa 13 anys que dirigeix la banda sap motivar amb les peces que duu i amb les noves maneres de dirigir que té, ja que ell no deixa de innovar.

6- Quina és la música que més t’agrada tocar? Quasi tota la música, m’agrada que un concert sigui de diferents tipus de música. No sabria posar-ne una per davant. Encara que la música de berbena m’agrada molt.

7 -Què aporta la música a la teva vida? Bona pregunta. No sé que m’aporta la música, pot ser felicitat, alegria, sentiment, la música  és  una gran part de la meva vida ja que fa 30 anys que toc amb la banda  i no fall a gaires assajos n’hi actuacions. Qualque cosa deu aportar ja que la meva vida sempre s’ha adaptada una mica segons les funcions que té la banda, vull dir que he canviat molts de torns de feina per poder anar a una actuació de la banda i he deixat d’anar a molts de llocs per poder anar amb la banda.

8 – De les actuacions que fa la banda al llarg de l’any. Quina t’agrada més M’agraden totes. Si n’he de destacar qualcuna destacaria el Corpus que és amb la que vaig debutar l’any 1983. Cada actuació té un sentiment especial i diferent, però totes son importants.

9 – Anècdotes? Quan era petit dos components majors quasi arribaren a les mans per una discussió, ja,ja,ja. Suposo que no ho vaig entendre per l’edat que tenia.

10 – Antecedents familiars a la banda? Antecedents directes no en conec cap, ja que quan jo hi vaig entrar només hi havia, dos  cosins polítics de ma mare, el tio Joan Llorer i el tio Joan Blanc. Però poc temps després hi entraren la meva germana i varis cosins. I a dia d’avui encara i toquen el meu germà petit en, Miquel Àngel i també hi han entrat la meva dona, na Fina i els meus fills, en Tomeu i na Mireia.

11 – Què t’agrada més de la banda? Tocar amb els companys.

12 – Què  canviaries? No canviaria quasi res.

 Vols afegir qualque opinió més? Tal vegada diria que la banda i la música en general és una manera de      viure, la qual obri molt els sentiments de les persones i també ajuda en la vida personal i sobretot  crec que es bona per desenvolupar altres estudis.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.