Brillant tesi doctoral de Mark Amengual sobre el bilingüisme a Mallorca

 La tesi es va basar en la recollida de dades que va fer el passat estiu a Mallorca.  Gràcies a una beca que atorga el govern dels Estats Units a nivell estatal per la qual va competir en Mark. Específicament, va rebre l’ajuda per part del National Science Foundation (NSF) que és un òrgan que subvenciona estudis científics en una gran quantitat de disciplines. Per obtenir la beca s’ha de poder convèncer al comitè que el tema que proposes aporta qualque novetat en la disciplina d’estudi, que es pot completar, i que els resultats de la investigació puguin ser d’interès general. En Mark Amengual està molt content i agraït que el tema del bilingüisme a Mallorca sigui considerat  interessant  motiu d’estudi als Estats Units.

Aquesta beca li va permetre tenir els mitjans per completar l’estudi (enregistradora, ordinador, etc..) i també poder pagar als participants pel seu temps.  Participaren  82 persones que tenen entre 18 i 66 anys. Va començar la recollida de dades a la UIB amb el grup de gent més jove i  el grup de parlants més majors que varen participar a la segona fase de la recollida de dades eren de la Comarca de Llevant.

En Mark va centrar la seva àrea d’investigació en el bilingüisme, el contacte lingüístic i l’adquisició de segones llengües, sobretot des de l’aspecte fonètic. El passat mes de maig va aconseguir  el Doctorat en Lingüística Hispànica als Estats Units amb la brillant tesi: “ Una aproximació experimental a la transferència fonològica en la producció i percepció per part de bilingües de castellà i català”. De les ofertes de treball que ha rebut en Mark, ha escollit la de professor titular a la Universitat de Furman a Carolina del Sud (EUA).

En Mark és fill del conegut entrenador de tennis, Jimmy Amengual, del Tenis Can Simó de Cala Millor.  Cursà els seus estudis primaris al Col·legi Públic Punta de n’Amer de sa Coma i el batxillerat a l’IES Llorenç Garcies i Font d’Artà. Es va llicenciar en Filologia Anglesa a la Universitat de les Illes Balears. Fa vuit anys va marxar a Estats Units per fer un màster i el  doctorat en  Lingüística Hispànica. Allà, a més d’estudia,r va trobar l’amor, na Cindy, amb al qual es va casar el passat 10 d’agost a sa Coma.

A l’apartat d’agraïments de la seva tesi doctoral en Mark fa menció especial al seu pare amb aquestes paraules: “Papa, gràcies per tots aquest anys de suport i per la influència que has tengut en sa meva manera de ser i de tractar amb sa gent. Amb els teus consells he après a valorar allò  aconseguit amb esforç i sacrifici, i que sempre és millor tenir mà esquerra”.

En Mark Amengual, doctor en Lingüística Hispànica, i la seva dona, Cindy, màster en Lingüística General:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.