Un llibre a la setmana

Aquesta setmana toca un llibre de la popular periodista Nieves Herrero. Aquí trobareu la sinopsi del llibre.

Una nit de tardor de 1940, l’alta societat es diverteix en una brillant festa a l’hotel Ritz de Madrid. Fa més d’un any que ha acabat la guerra i aristòcrates i nous jerarques del règim anhelen distreure i lluir les seves millors gales, aliens a les penúries de la resta dels espanyols.
 Una dona sobresurt per sobre de tots: alta, rossa i amb un vestit del seu modista i amic Balenciaga. La seva bellesa no té rival, és Solsoles de Icaza, esposa del marquès de Llanzol. De sobte, la seva mirada es creua amb la de l’home del moment: el flamant nou ministre d’Afers Exteriors, Ramón Serrano Súñer. Tots dos destaquen com fars entre la multitud que els envolta i la seva irresistible atracció serà, des d’aleshores, inevitable.

En un país devastat i en un ambient de falsa neutralitat, amb la Segona Guerra Mundial com a teló de fons i els nazis i aliats buscant el suport d’Espanya i del totpoderós «cuñadísimo” de Franco, la marquesa i Serrano Suñer van viure una passió clandestina. Un amor prohibit que va donar el seu fruit amb el naixement d’una nena: Carmen Díez de Rivera, figura d’enorme transcendència trenta anys després, durant la Transició. Encara que el seu pare mai la va reconèixer legalment, l’escàndol va ser el detonant que el va apartar del govern per sempre i les dues famílies van ocultar l’assumpte com si mai no hagués passat.

El que amagaven els seus ulls tanca el secret més ben guardat per l’alta societat espanyola. Avui els seus protagonistes tornen a cobrar vida de manera novel·lada gràcies a Nieves Herrero, una escriptora capaç d’endinsar-com ningú en l’ànima i l’ambició d’un home i una dona, i que no podia permetre que el pas del temps els oblidés per sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.