Gabriel Riera Cabrer, premi Antoni Llompart 2013

El passat diumenge 25 d’Agost, va tenir lloc la XI Gala de Premis de la Música, aquet cop, el lloc fou Randa, i la gala va transcórrer amb els tradicionals discursos, l’entrega de premis i posteriorment amb un concert de la banda amfitriona, Algaida.Aquest any, 2013, es celebren 40 anys de la refundació de la nostra banda, i a través de diferents actes ho anem celebrant. Però una de les notícies més emotivess fou, ara fa aproximadament un mes quan van concedir el premi, Antoni Llompart (dedicat a tota una vida a la música) al més veterà de la banda, Gabriel Riera Cabrer, més conegut com l’amo en Biel Muntanyer.
Amb aquestes paraules van presentar al nostre premiat:
“17 de Gener de 1973, corrien les festes de Sant Antoni, i el poble de Sant Llorenç feia 16 anys que no sentia el vals de Sant Antoni interpretat per una banda. Va ser just aquest any, quan un grup d’antics i joves músics és va decidir a sortir per les beneïdes sobre una carrossa, tot sonant les notes d’aquesta peça: Sant Llorenç tornava a tenir banda. D’això n’han passat 40 anys i Gabriel Riera Cabrer, conegut per tots com l’amo en Biel Muntanyer, ha passat de la carrossa a les diferents sales d’assaig, dels passacarrers a les verbenes, de les trobades de bandes als concerts, sempre adaptant-se a les circumstàncies i els esdeveniments que demana la banda llorencina.
Ens trobem davant d’un dels musics “refundadors” de la banda de música de Sant Llorenç, l’únic que ens queda en actiu i per tant, el president honorific. Ell, incansable, no deixa cap assaig i surt a totes les funcions oficials i no oficials que realitzem, inclús viatja allà on vagi la banda. Així que, un membre que va complint anys al compàs de la banda i possiblement, la persona que més entrebancs ha superat al llarg de la història de la música llorencina, quan hi havia alts, hi era amb el fiscorn i quan hi ha hagut crisi, no tirava la tovallola, aguantava i seguia. Per tant, music digne d’admirar per tots els membres de la banda, tant joves com majors, que ens fa sentir orgullosos dia a dia.”
Els altres premiats de la nit foren: Bruno Llopis Valls saxofonista de Sa Pobla i Pollença, galardonat també amb el Premi Antoni Llompart, i Josep Clement Vives, expresident de la Federació Balear de Bandes, el qual va obtenir el Premi Rafel Bauzà.
Destacar els discursos que van oferir Joan Carles Julià, president de la Federació Balear de Bandes, i Joan Rotger, Conseller de Cultura, el gran concert que va oferir la banda d’Algaida, dirigida per Andreu Julià i agrair la presència del músics i el batlle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs.
Enhorabona als premiats especialment al llorencí Gabriel Riera Cabrer.
Banda de Música Centre Musical A Contratemps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.