Allà a la sabana, pegàvem un capfico cada vegada que arribàvem a un oasi de fang, d’aigua o de tranquil·litat. Això no ho fèiem cada dia però, només de tan en tan, ja ho he dit, només quan acabàvem un llarg viatge.
Aquí, al món de les persones petites i grans, pegau un capfico gairebé cada dia, bé, més que un capfico us pegau allò que en dieu una dutxa…
L’amiga Koala m’ha contat que no a totes les persones petites els hi agrada dutxar-se, per això us proposo el conte de Taro Gomi, Som’hi a banyar-se! Que, a partir d’unes il·lustracions senzilles, de línies gruixudes i de colors plans i on es dóna molta importància a l’espai en blanc, ens relata la història d’un lleonet que es despulla i es converteix en un ós que es despulla per ser l’entremaliat Taro que es dóna un deliciós bany d’espuma blanca.
Per què m’agrada molt aquest llibre?
-
Per les il·lustracions, molt properes a les de les persones petites!
-
Perquè l’autor romp a les convencions i s’atreveix a mostrar la nuesa de manera molt natural
-
Perquè l’argument és molt senzill i molt pròxim,
-
Perquè planteja que l’hora del bany pot esser un moment divertit,
-
Perquè mostra, de manera molt senzilla, les diferències entre els animals i els homes.
L’autor… TARO GOMI (Tòquio, 1945)
315. 300, són la quantitat de llibres que ha publicat; 15, la quantitat d’idiomes als que han estat traduïdes les seves obres; X el número de premis internacionals que ha guanyat; 1945, la data de pes que ens indica quan va néixer i que ens permet saber quants anys té…