El Partit Popular i el “fer política”

En el ple de dia 19 de setembre una representant del Partit Popular va manifestar que “amb el tema de l’educació no volia fer política”, una frase que el 21 de setembre de l’any passat ja havia dit una altra representant d’aquest mateix partit en relació a la llengua catalana. Crec que val la pena fer un petit comentari al respecte.

En primer lloc, segons el meu entendre, la frase atribueix un sentit negatiu a l’expressió “fer política”, i considera que tant l’educació com la llengua són prou importants com per no haver-se de rebaixar als nivells de la política. Això s’ha aplicat ja moltes vegades en el poble per part dels partits conservadors, sobretot en temps d’eleccions, quan un candidat no sabia com havia de respondre als arguments d’un adversari i li responia, amb un cert despreci que “feia política”.

En segon lloc, el DCVB  assenyala que “Política és tot allò pertanyent o relatiu a la ciutat o a la vida social, i especialment a l’organització, administració i govern d’un estat”. Així, crec que aquests regidors haurien d’explicar que si no s’han presentat a les eleccions per “fer política”, per què s’han presentat? O no són polítiques totes les decisions que prenen en relació a l’administració d’un municipi o d’una comunitat autònoma? Això podria resultar molt perillós per a ells, ja que la gent podria suposar que les seves motivacions en realitat no són polítiques, sinó econòmiques o vés a saber què.

Personalment crec que, efectivament, fer costat a la llengua o a l’educació des d’un càrrec electe és “fer política”, i atacar el català i tots els implicats en el sistema educatiu, també. Per la meva banda, em decant més per la primera que per la segona.

Un pensament a “El Partit Popular i el “fer política”

 1. Així és Pep.
  Què és sino política, la decisió d’implantar el TIL? L’ha presa un polític o un pedagog?
  Què és sino política, la decisió de suplantar la inmersió lingüística? L’ha presa un polític o un sociolingüista?
  I la d’anomenar LAPAO al català? L’ha presa un polític o un filòleg?
  I les xifres del seguiment de la vaga? Les ha fetes un polític o un tècnic (funcionari)?
  Després diuen que la vaga és política, quins… Tampoc podem esperar massa més de llumineres que diuen que l’inici del curs ha estat normal, ‘excepte per la vaga’. La mateixa panxa-plena-agraïda que va dir això, quan li van demanar la seva dimissió política per mor de la seva decisió política d’implantar el TIL va dir que l’únic que la faria botir seria la destitució política per part den Bauzá o les urnes (o sigui política).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.