Gran èxit de Flor de Card i de l’exposició sobre Salvador Galmés

El divendres 20 de setembre s’ha inaugurat a l’Auditori sa Màniga de Cala Millor l’exposició “si proporciona una mica de satisfacció a la vostra fam de bellesa i d’ideal…”, dedicada a divulgar la vida i l’obra de l’escriptor Salvador Galmés i Sanxo (1876-1951). Més d’un centenar de persones han acudit a l’obertura de la mostra. Entre d’altres, hi han assistit el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, i els regidors Joan Santandreu, Nicolau Bordal, Dolors Sànchez, Maria Galmés, Pep Jaume i Catalina Ferrer; també el gerent de l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor i sa Coma, Antoni Sansó. En relació a aquesta mostra s’han preparat diferents activitats educatives per a les escoles (en horari lectiu) i també per a les famílies (alguns dissabtes de novembre). L’exposició es podrà visitar fins el 16 de novembre, i posteriorment s’instal·larà com a exposició permanent en d’altres sales del centre.

Per altra banda, el divendres 20 i el dissabte 21 més de 540 persones han assistit a les funcions de l’obra Flor de Card, de Salvador Galmés, que ha versionat i dirigit Joan Gomila. En l’espectacle hi ha participat la banda de música de Sant Llorenç, integrants de la companyia Esqueix Teatre, els sonadors i balladors de sant Joan, una colla de xeremiers i molts més col·laboradors. En aquest cas, el text teatral conserva tota la poètica de la novel·la de Galmés, i aconsegueix emocionar l’espectador, que és transportat a la Mallorca rural de finals del segle XIX, en una història d’il·lusionant amor adolescent. Tot plegat, un gran èxit per a un projecte que ha comptat amb la participació d’un equip de persones entusiasta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.