La cançó de la setmana

A vegades amb tanta música moderna del segle XXI, plena d’efectes, electrònica, postproducció… ens oblidam de la música antiga, tradicional, tribal… Per això avuis us present un grup que fa música aborigen pròpia de Mongòlia: Hanggai.

Els vaig descobrir per pura casualitat un dia que paupava l’ordinador, però tot d’una em van cridar l’atenció per com mesclaven sons més moderns amb veus i melodies mongoleses més pròpies de fa uns segles. Sobretot destacaria l’ús que fan dels exòtics morin khuurs (intrument de corda fregada propi d’allà) i pel joc de veus greus que fan entre ells.

Un exemple de l’instrument morin khuurs, propi de Mongòlia.

El nom del grup, Hanggai, es refereix a un paisatge idealitzat dels camps, muntanyes, rius, arbres i cel blau de Mongòlia. Que jo sàpiga tenen dos discos publicats: Introducing Hanggai (2008) i He Who Travels Far (2010). Us deix amb la seva cançó Mountain Top (Wuji II) i el vídeoclip corresponent, que mostra imatges del camp mongolès.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.