Cuina i consells

Maldement enguany no sigui any d’esclata-sangs, som en es temps, i hem de menjar sa fruita des seu temps. Per això avui, farem una recepta d’ esclata-sangs:

Per a dues persones: sis esclata-sangs com sa mà, sis medallons de fetge de porc, i tres tomàtigues no gaire grosses de torrar, un poc d’oli d’oliva, un poc de sal i un poc de pebre blanc coent.

Se fa foc, si pot ser d’alzina, de garrover, de taronger, o de llimonera, i romaní. Quan se té sa brasa feta, se posa sa torradora deu centímetres per damunt. Si poses primer ses tomàtigues, quan són cuites, se posen dins un bol, i en poder se pelen, i se trituren, i s’hi posa un poc de sal, se posa es fetge i es esclata-sangs, dos minuts amb sa pella en es foc. En es dos minuts se gira es fetge i es esclata-sangs, dos minuts més, se treuen, s’hi posa un poc de sal, un poc de pebre blanc, i un poc d’oli, se componen dins un plat, i en una cullera, s’hi posa una cullerada de tomàtiga damunt es esclata-sangs i damunt es fetge. A gaudir de sopar, bo, lleuger, i no gaire pesat. BON PROFIT.

CONSELLS:

Quan faceu salsa de tomàtiga, si li voleu llevar s’ àcid, posa-hi una cullerada petita de sucre.

Perquè sa ceba amolli tota s’aigua quan la fregiu, li heu de posar sa sal una estona abans.

2 pensaments a “Cuina i consells

  1. Cagondena Dalmau, amb aquestes receptes tan sucoses d’esclata-sangs no entenc que l’Ajuntament no t’hagi fitxat per estar “codo con codo” amb en Tomeu Pinxo al Mercat Gastronòmic del Bolet que organitza aquest proper cap de setmana.

    Se veu que no tens bo amb sos de dalt…

  2. Ja ho diu es refran; Qui te bo, vola, Qui no redole, i jo Pau, es veu que me ha faltat se sampenta, sempre nomes me ha falta se miqueta, però mai he arribat del tot; Comens per ser Batlet, però Batle no, En es futbol tenie molt, però……
    En sa cuina igual, molt de escriure, i fer per mi i se al·lot, però……..lo que te dic, sempre me ha faltat, se empenta. Idò, a lo millor a se altre anirem més vius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.