Crònica informal

El ple ordinari del 21 de novembre estava convocat a una hora adequada, les vuit de l’horabaixa -no com altres que se celebraren a la una del migdia o a les nou del matí-, i així i tot només hi havia dos espectadors, un expolític i el cronista. En aquella hora no hi havia futbol ni cap acte important en el municipi, tampoc no desbaratava el sopar i no havien començat els programes més populars de la televisió. Per què, idò, no va comparèixer gairebé ningú? La resposta sembla evident: perquè la política no interessa prou com per haver-se de molestar en anar fins a la Sala, i molt manco la local.
-I per què no interessa?
-Això ja seria massa llarg per parlar-ne en una crònica. Val més que ho deixem per una altra ocasió.

En el primer punt, el d’aprovació de l’acta de la sessió anterior, na Manuela va comentar que només a la pàgina 6 hi havia detectat 22 casos de vocabulari sexista i que l’acta n’estava plena. El batle hi va estar d’acord i va dir que ho arreglarien. Aixi i tot, però, el Partit Popular va votar en contra, com sol esser habitual.

En el segon, na Maria Galmés, aprofitant que dilluns que ve és el Dia de la Dona, va llegir un manifest de condemna de la violència contra les dones, que fou aprovat per unanimitat, tot i que na Manuela va manifestar que la lluita contra la violència no s’havia de reduir a llegir cada any un manifest.

El punt tres era per aprovar una ordenança sobre llicències urbanístiques, per tal d’anar eliminant gradualment les que es presenten en paper i potenciar les electròniques. També contemplava altres aspectes, com els horaris en què es poden dur a terme les obres, les pròrrogues en els permissos i diverses obligacions en els expedients de les obres majors. Fou aprovat per unanimitat.

En el quart i el cinquè s’aprovaren dues derogacions: l’ordenança del servei d’assistència benèfico-sanitària, creat el 1988 i que ja ha estat substituït per una normativa actualitzada, i el registre municipal d’unions civils, que ha estat assumit per la conselleria de Serveis Socials i estava inoperant des de feia anys. Tots dos varen esser aprovats per unanimitat.
-Vols dir que tots es punts s’aprovaren per unanimitat?
-Sí, llevat d’es primer, es de ses actes.
-No t’hauràs pogut lluir, idò, a sa crònica…
-No, i jo que ja m’havia fet s’il·lusió que un dia o s’altre s’oposició s’apuntaria a ses protestes que sol fer Femen…
-En Jaume també?
-Clar! No voldria que m’acusassin de sexista…

En els precs i preguntes na Manuela en va fer prop d’una dotzena, si no em vaig descomptar: Que tots els regidors li mostrassin les factures cobrades, que si era ver que els ajuntaments de Sant Llorenç i Son Servera volien posar un autobús fins l’aeroport, que li havien dit que Econar enviava treballadors a netejar els jardins dels hotels, que com estava l’assumpte de la tarjeta per als estudiants a Ciutat, que per què la reunió sobre la recollida d’escombraries a domicili es va fer a Sa Coma, que per què no tenen dobbers per posar dues taules per als nins a la unitat sanitària si en tenien per comprar talaiots, que la policia es va torbar una setmana en entregar-li un document, que sol·licitava una còpia del pla d’objectius de la policia municipal, que per què alguns policies havien cobrat tantes hores extres, que la policia de Sa Coma no emprava el ràdar mòbil així com toca, que han desaparegut tres maletins dels vigilants de la platja de Sa Coma i que a qualcú li lleven les multes.
-Sagrades! Sí que en tenia.
-Sí, es secretari també ho va trobar.
-I què li respongueren?
Que li faran arribar una còpia de les factures dels regidors, que no ni ha transport públic fins l’aeroport però que no fan comptes comprar cap autobús, que no és ver que els treballadors d’Econar vagin als hotels a netejar els jardins, que està firmat el conveni per la tarjeta dels estudiants, que la reunió es va fer a Sa Coma amb els comerciants perquè és allà on hi ha el departament de Medi Ambient, que no tenen competències sobre el mobiliari de la unitat sanitària, que investigaran el retràs de l’entrega de documents, que li comunicaran els objectius de la policia i que comprovaran les hores extres, el tema del ràdar, el dels maletins i el de la multa retirada.
-N’hi havia cinc sobre sa policia. Que no s’entenen amb el Pepé?
-No ho sé.

Na Catalina Ferrer va demanar que posassin els mitjans necessaris per tal que en acabar el mercat dels dijous la plaça no quedàs tan bruta de papers, plàstics i taques d’oli, com les que sol deixar el venedor de pollastres rostits. Li digueren que instal·larien més contenidors/papereres.

En Jaume també va demanar a veure què passaria a partir d’ara amb el Consorci de Turisme, ja que la nova empresa intermunicipal fa comptes assumir una bona part de les tasques que inicialment tenia previst dur a terme. Li contestaren que no ho sabien, perquè el Govern té en estudi un canvi de la llei i desconeixen des d’on els vendran els tirs.

En acabar, el batle va demanar al cronista si volia afegir-hi res i ell li va contestar que sí, però abans d’obrir la boca es va posar a riure i va aixecar la sessió.
-Que no hi va haver un temps en que es públic podia intervenir, abans de tancar es ple?
Sí, però eren altres temps. 

2 pensaments a “Crònica informal

  1. La manca d’assistència també podria deure’s a la ‘tristesa’ de l’ordre del dia previst. Cap tema semblava massa engrescador i, de fet i segons el llegit a la crònica, encara va tenir sort el cronista dels precs i preguntes…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.